25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • На Житомирському підприємстві ЕКТА-Пром збирають «Головний годинник України». ВІДЕО

На Житомирському підприємстві ЕКТА-Пром збирають «Головний годинник України». ВІДЕО

  • 22 грудня, 2010 14:32
Напередодні Нового року на вежі будівлі профспілок, в Києві на майдані Незалежності, мають намір встановити новий електронний годинник.

Як стало відомо «Журналу Житомира», збирають складний електронний механізм на Житомирському підприємстві "Екта-пром".

Компоненти годиника як вітчизняні, так і зарубіжні, зокрема японські. Орієнтовна вартість проекту складає 5 млн.грн. Гроші на годинник виділили різні бізнес-компанії. Жодної копійки з державного бюджету витрачено не було.

 - Екрани можуть показувати як годинник різних форм: цифрові, аналогові на різних типах. Циферблат орієнтований під українську тематику, також можна показувати події важливі й рекламу, - розповідає Ігор Пастух - генеральний директор компанії "Екта-пром".

Згідно з угодою про реконструкцію «Головного годинника України», який підписали «Господарське управління Федерації профспілок України» та ТОВ «Тріумф-Екран» (входить до групи компаній «Енжел Кемьюнікейбел»), вони будуть замінені на інформаційне табло.

Замість існуючої конструкції на Майдані з'явиться комплекс з 4-ох світлодіодних екранів площею 29 кв.м. кожний, з можливостями використовувати анімацію і відео ролики. Також у результаті модернізації планується замінити звукову систему, щоб звучання курантів стало сучасним.

Згідно з планами, крім рубрик: «Годинник», «Прогноз погоди», «Календар» і «Курс валют», інформаційні табло здатні транслювати новини міського та державного значення, а також - комерційну рекламу.

Розміщення реклами буде здійснювати компанія «Ангел Адвертайзінг» (входить до групи «Енжел Кемюнікейбел»).
Поділитись

Новини по темі: