24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Адвентисти Сьомого Дня подарували житомирській лікарні кардіограф. ВІДЕО

  • 16 грудня, 2010 15:51
Кардіологічне відділення Житомирської міської лікарні № 1 поповнилося новим кардіографом, вартістю 8 тисяч гривень. 

Як стало відомо «Журналу Житомира», новий кардіограф презентували міськлікарні парафіяни церкви Адвентистів Сьомого Дня. Тим самим безпосередньо долучившись до благодійного проекту «Місто надії». 

Ціна нового кардіографа порівняно невисока, як для сучасної медтехніки, його вартість приблизно 8 тисяч гривень. Але витратити на нього навіть такі кошти самостійно лікарня не могла, тому й відгукнулися на пропозицію організаторів проекту «Місто надії». 

Переваги нового обладнання, каже головний лікар Анатолій Вусик, помітні вже з перших хвилин роботи.

Тепер міська лікарня чекає допомоги не від благодійників, а від житомирської влади. За словами головного лікаря Анатолія Усика, попередні домовленості вже існують, залишається лише все сказане з рівня обіцянок перевести у вимір реальності. 

 - Стратегічний пріоритет в нас - заміна апаратури для рентген-обстеження пацієнтів. У нас апаратура зараз, флюорограф, наприклад, куплений у 82-му, 85-му роках. Вони давно вже відпрацювали свій термін діїі морально і технічно застаріли. Якщо ми відновимо цю апаратуру, це буде прорив в плані зниження смертності та області онкології і туберкульозу. І це дасть можливість знизити загальну смертність на 15-20%, - стверджує Анатолій Вусик - головний лікар Житомирської міської лікарні № 1.

Поділитись

Новини по темі: