19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Міська влада Житомира запропонувала городянам замислитися над тим, який вигляд має бути у міста 2017 року.

Міська влада Житомира запропонувала городянам замислитися над тим, який вигляд має бути у міста 2017 року.

  • 18 грудня, 2008 15:41

Те, що експонувалося на виставці «Майбутнє Житомира», різко контрастувало з фінансовою скрутою. На ескізах і макетах було показано майбутні шикарні новобудови. Деякі з цих проектів такі несподівані для Житомира, що й міський голова Віра Шелудченко одразу визнала: вони видалися їй занадто фантастичними. Але тут-таки додала, що, подумавши, вирішила: все це можна реалізувати.

На виставці було чимало знімків старого Житомира. Навряд чи це був наперед продуманий тактичний хід, але напрошувалася асоціація: якби тоді, на початку минулого століття, житомирянам показали як проект те, що є в місті нині, було б чимало сумнівів. Зокрема, і з приводу того, чи варто так псувати зовнішній вигляд міста...

Міська влада закликала житомирян активно долучитися до бачення того, яким має бути Житомир у найближчому майбутньому. Мовляв, кризи приходять і минають, а про день завтрашній постійно треба думати. Серед найперших відгуків і такі: на окраїнах по більшості вулиць і проїхати не можна — геть розбиті, кругом стільки сміття, а тут архітектурні шедеври обіцяють. Але, хоч як це парадоксально, навести елементарний порядок у місті складніше, ніж обзавестися новобудовами.

Виразно помітне і спрямування — на нові й нові торговельно-розважальні комплекси. Коростенський міський голова Володимир Москаленко вже й так дивувався: мовляв, у Коростені нові підприємства відкривають, розвиваючи виробництво, а в Житомирі колишні промислові об’єкти перетворюють на центри торгівлі і дозвілля.

 

Поділитись

Новини по темі: