20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • На Житомирщині сподіваються на залучення міжнародниого кредиту на реконструкцію дороги Київ-Чоп до Євро-2012

На Житомирщині сподіваються на залучення міжнародниого кредиту на реконструкцію дороги Київ-Чоп до Євро-2012

  • 14 листопада, 2008 15:25
На Житомирщіні сподіваються, що відрізок дороги Київ-Чоп в області буде реконструйовано з залученням міжнародного кредиту в рамках підготовки до фінальної частини Євро-2012.

На цьому наголосив, спілкуючись з кореспондентом УКРІНФОРМу, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Загривий.

"Звичайно, світова криза не від нас залежить. Але ми сподіваємося, що ті міжнародні кредити, які виділяються на реконструкцію під Євро-2012, будуть виділені у повному обсязі і використані нами", - сказав Володимир Загривий.

За його словами, наразі роботи, що розраховані на 30 місяців, тривають. Зокрема, відбуваються підготовчі процеси: проектування, підвезення техніки, розмитнення, створення матеріально-технічної бази, під яку виділено територію. Проводиться й землевідведення ділянок для грунтових та піщаних кар'єрів.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, у вересні поточного року Верховною Радою було затверджено постанову про можливість взяття міжнародного кредиту на будівництво дороги Київ-Чоп. Понад 190 км цієї траси буде прокладено на Житомирщині. Після реконструкції магістраль матиме по дві смуги в обидва боки. Загальна протяжність частини, яку буде відремонтовано, становить 108 кілометрів. При цьому не враховується 24-кілометровий обхід міста Житомир, відремонтований у 2004-2005 роках. Виконують капремонт траси у межах Житомирщини за результатами міжнародних тендерів три компанії - українська, турецька, македонська.
Поділитись

Новини по темі: