25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі пройшла акція „33 хвилини”. ФОТО

  • 29 вересня, 2008 15:37
В суботу, 27 вересня на майдані Путятинському біля пам'ятника «Сумуючий янгол» пройшла чергова акція "33 хвилини", присвячена пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Як повідомили «Журналу Житомира» в прес-службі міськради, рівно 33 хвилини учасники акції зачитували списки загиблих у ті трагічні роки у місті Житомирі та свідчення очевидців.

Організаторами акції виступили управління по зв’язках з громадськістю, управління освіти, управління культури міської ради. Учасники акції - учнівська молодь міста, працівники Міського палацу культури.

Акція була започаткована Президентом України Віктором Ющенком на підтримку ініціативи Національної скаутської організації "Пласт".

В Україні акція “33 хвилини” триватиме по 22 листопада. Її завершальний етап заплановано провести напередодні Дня пам’яті жертв Голодоморів на Михайлівській площі у Києві.
 


Пам'ятник Ангел", що "Плаче, в Житомирі. Встановлений на
площі Путятинській 23-го серпня 2006 року, на згадку про жертви Голодомору в Україні 1932-1933 років. Автор фото: Віктор Галанін
 

Автори проекту пам'ятника у вигляді ангела, що плаче
над хлібом, стали архітектор Петро Перевозник і скульптор
Олександр Костюк. Як відмітив автор проекту, зазвичай ангели не плачуть але споглядаючи жахи Голодомору, він не утримався.
Напис на пам'ятнику "Світлій пам'яті жерт Голодомору"
Автор фото: Ганна Голтвянськая.
 
 

ДОВІДКА: У місті Житомирі триває робота щодо формування Книги пам’яті жертв Голодомору. Свідчення 79 громадян м. Житомира, які постраждали від Голодомору 1932-1933 років, передані на зберігання до Державного архіву Житомирської області.

У КЗ “Централізована бібліотечна система” Житомирської міської ради проходять постійнодіючі книжкові виставки до 75-х роковин голодомору 1932-1933 років в Україні “У пам’ять про скорботи 1933 р.”, “У пам’яті натомленій сплива, святої правди голос наш”, “Розсекречена пам'ять”.

Поділитись

Новини по темі: