20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомир вчора зустрічав колону учасників щорічного Всеукраїнського велопробігу

Житомир вчора зустрічав колону учасників щорічного Всеукраїнського велопробігу

  • 12 вересня, 2008 9:18
11 вересня, вулицями Житомира промчала колонна з кількох десятків велосипедистів - місто зустрічало учасників традиційного щорічного Всеукраїнського велопробігу, ініційованого Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту за участю спортсменів практично всіх областей України, приурочений до Дня фізичної культури і спорту.

Суть пробігу проста: з трьох міст України – Ужгорода, Севастополя та Луганська виїжджають велосипедисти-представники цих обласних центрів. По дорозі до столиці проїжджають ряд попутніх міст, представники яких приєднуються вже, як то кажуть, у процесі.

Цього року акція охопила 26 міст України (з Києвом – 27). Стартувала вона 3 вересня і має закінчитися 13 вересня безпосередньо у День фізкультури і спорту в Києві.

Мета заходу, яка заявлена організаторами - об’єднання громадян усіх областей України навколо ідеї прагнення до європейської інтеграції, популяризація здорового способу життя та залучення населення, а в першу чергу молоді, до занять фізкультурою і спортом.

11-12 вересня західний маршрут цього велопробігу пройшов територією Житомирської області, а саме Бердичевом, Житомиром та Коростишевом. У Житомирі спортсменів зустрічали представники управління сім’ї, молоді та спорту та засоби масової інформації. А також до них приєдналися житомирські велосипедисти.

Зустріч естафети в обласному центрі біля приміщення філармонії ледве не зіпсував дощ. Атмосферні опади почалися якраз перед під’їздом учасників всеукраїнської акції до нашого міста. Це дещо зіпсувало самі урочистості. Оскільки присутні, зрозуміло, почали ховатися від природної стихії хто де. Та коли з-за повороту по вулиці Пушкінській з’явилася машина ДАІ, що супроводжувала спортсменів та машина швидкої допомоги, дощ практично стих.

Команда учасників пробігу “різношерстна”. Найстаршому учаснику 64 роки. Найменшим – 12-13. Ніхто не ділиться по мові, по регіону, з якого їде тощо. Всі вирушили до столиці з однією спільною метою. Ми розмовляємо з представником вінницьких велосипедистів. “Я дев’ятий день у дорозі. Приєдналися до велосипедистів з Хмельницького. Їхати доводиться у будь-яку погоду. Оскільки маємо бути 13 числа у Києві. Без усяких “але”. Там ми розвернемо прапор нашої області. Свої прапори розгорнуть представники всіх областей, у тому числі і житомиряни, які приєдналися щойно”, – говорить вінницький спортсмен.

Після коротких привітальних слів з вуст начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Марії Власенко, велосипедисти вже разом із нашими спортсменами мають переночувати у житомирському готелі і вранці рушити далі.

Роман Здорик. 20 хвилин


Учасники всеукраїнського велопробігу доїхали до Житомира
Поділитись

Новини по темі: