29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • На трасі Київ-Житомир встановили ракету «Житомирщина – Батьківщина С.П. Корольова». ФОТО

На трасі Київ-Житомир встановили ракету «Житомирщина – Батьківщина С.П. Корольова». ФОТО

  • 11 вересня, 2008 14:17
На трасі «Київ-Чоп», що на межі Житомирської та Київської областей, з’явилася 10-ти метрова бойова ракета. Про це «Журналу Житомира» повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

10 вересня за участі керівництва області, представників Брусилівського, Радомишльського та Коростишівського районів, там відбулося відкриття пам’ятного знака «Житомирщина – Батьківщина С.П. Корольова».

Відтак при в’їзді з столиці до Житомирської області з можна буде побачити  пам’ятний знак у вигляді стели, в яку вмонтована ракета, по обидва боки котрої - символічні «крила» з надписом «Житомирщина – Батьківщина С.П. Корольова».

Зразком для макету слугувала балістична ракета Р–7 (з моноблочною бойовою частиною з можливістю установлення ядерної боєголовки,  дальністю стрільби  в 300 км).Свого часу таку ракету розробив учень Корольова.

- Ми «дістали» цю ракету через Збройні сили України, - розповів для газети «20 хвилин» голова Корольовської районної ради, Євгеній Дяченко. – Спочатку нам запропонували купити її для ПВО в селі Степку Андрушівського району за 24 тисячі гривень. Але потім  дали дозвіл на отримання такої ракети з Сумського ракетно-зенітного училища безкоштовно. Ми її лише перефарбували і поставили як пам’ятний знак.  Колись вона була в робочому стані.  Потім вже в самому училищі з її зняли всю електроніку, і вона стояла як навчальний об’єкт, - так що на ній уже нікуди не полетиш.


Між Житомиром та Києвом поставили ракету. фото "20 хвилин"

Поділитись

Новини по темі: