27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Наука/Освіта
  • У Житомирському інституті медсестринства виступив Міністр охорони здоров'я. ФОТО

У Житомирському інституті медсестринства виступив Міністр охорони здоров'я. ФОТО

  • 8 вересня, 2008 14:21

У Житомирі, міністр охорони здоров'я України Василь Князевіч взяв участь в урочистому присвяченні в студенти магістрів медсестрінства, медсестер-бакалаврів і молодших медичних працівників в Житомирському інституті медсестринства.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в прес-службі міністерства охорони здоров'я України.
 
Пан Князевіч відзначив, що міністерством особлива увага приділяється саме цим фахівцям. На сьогодні мережа вищих медичних (фармацевтичних) учбових закладів I-IV рівнів акредитації, які здійснюють підготовку молодших медичних (фармацевтичних) фахівців і бакалаврів медицини включає 122 заклади.
 
З них: медичні училища і їх філіали - 49; медичні коледжі – 64; факультети медичних університетів і медичних академій – 7; інститути медсестринства – 2 (м. Житомир і м. Тернопіль).
 
Виступаючи перед студентами, міністр повідомив, що в даний час у вищій медичній школі реалізується масштабна євроінтеграційна програма підготовки всіх медичних працівників відповідно до міжнародних стандартів.
 
Кінцевою метою є гідне входження в Європейський освітній і науковий простір до 2010 року і визнання міжнародним співтовариством вітчизняних дипломів.
 
Міністерством охорони здоров'я України спільно з Центром тестування створена нова система державного контролю якості підготовки медичних сестер в Україні - ліцензійні інтегровані іспити за фахом "сестринська справа", відповідно до якої розроблена структура ліцензійного інтегрованого іспиту. Система управління якістю медичної освіти упроваджена у всіх вищих медичних учбових закладах I-IV рівня акредитації, незалежно від форми власності і підпорядкування.
 













Поділитись

Новини по темі: