28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирянин, майор СБУ, через Шухевича повернув спецслужбі свою медаль

Житомирянин, майор СБУ, через Шухевича повернув спецслужбі свою медаль

  • 2 червня, 2008 13:24
  • 2

Ветеран СБУ повернув спецслужбі медаль, після того, як дізнався про нагородження цим відомством Юрія Шухевича і двох ветеранів УПА. Лист, направлений Колегії Служби безпеки жителем Житомира, колишнім співробітником СБУ, майором Федором Яковлєвим.

Яковлєв повідомляє, що на офіційному сайті СБУ в кінці травня прочитав повідомлення: «Від імені Колегії СБУ були нагороджені Почесною відзнакою Служби безпеки України з врученням нагрудного знаку сина Головного командира УПА, Героя України Романа Шухевича, – Юрія Шухевича, медаллю «За мужність і відвагу» ветеранів УПА Мирослава Симчича і Степана Семенюка».

«Я, колишній співробітник СБУ, майор, учасник бойових дій, що чотири рази прямував до Афганістану у складі груп спецназу КДБ СРСР, повертаю вам назад вручену мені медаль «10 років Службі Безпеці Україні», оскільки вважаю для себе неможливим в силу викладених вище обставин не лише носити поряд з медаллю «За відвагу», але навіть зберігати у себе винагороди організації, керівництво якої вважає «героями» гітлерівських холуїв», – пояснює колишній співробітник спецслужби.

За його переконанням, в який би красивий і патріотичний одяг не намагалися нарядити бойовиків УПА, «вони все одно були, є і назавжди залишаться в історії лише посібниками гітлерівського «нового порядку», що стріляли в спину переможцям фашизму і що знищували євреїв, поляків, росіян і тих українців, які не підтримували їх людиноненависницьку ідеологію».Крім того, Яковлєв особисто для глави СБУ Валентини Налівайченко цитує слова Романа Шухевича: «ОУН повинна діяти так, щоб всі, хто визнав радянську владу, були знищені. Не залякувати, а фізично знищувати! Не потрібно боятися, що люди проклянуть нас за жорстокість. Хай з 40 мільйонів українського населення залишиться половина – нічого страшного в цьому не немає».

У стрічках інтернет-блогів пробігла звістка про подвиг житомирського пенсіонера. http://kvshurov.livejournal.com/250962.html
Бризки окропу і сльози радості затопили відвічні ресурси. Багато хто тут же захотів дызнатися адресу героя, щоб підтримати морально і фізично, пише fitting-bolt.

Справа № 1-2 1997 р.

ВИРОК ІМ'ЯМ УКРАЇНИ

13 лютого 1997 року Житомирський обласний суд в складі:
головуючого, судді судової колегії по кримінальних справах Моніча С.П при секретарі Іванюк Р.Е. за участю прокурора Крутя Д.Т. і адвоката Шелепи А.П.Розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Житомирі кримінальної справа по звинуваченню:

ЯКОВЛЄВА ФЕДОРА ГРИГОРОВИЧА, 14 квітня 1952 року народження, уродженця м. Аткарська Саратовської області, жителя м. Житомира, вул.Гоголя, № 41, кв.162, російського, громадянина України, з вищою освітою, одруженого і такого, що має на утриманні одного неповнолітнього дитяти, до арешту що працював директором Комерційно-виробничої фірми Недержавний Пенсійний Фонд "Оберіг-Житомир", нагородженого урядовими нагородами:
  • - ювілейною медаллю "60 років Озброєних Сил РСР";
  • - медаллю "За відвагу";
  • - ювілейною медаллю "70 років Озброєних Сил СРСР";
  • - медаллю "Воїну-інтернационалісту від вдячного афганського народу",
військовозобов'язаного, не судимого, - обвинуваченого по ст.от. 86-1, 80 ч,2, 172, 194 ч.з, 222 ч.1 УК України, встановив:

Підсудний Яковлєв Ф.Г., працюючи начальником Житомирського представництва "Українського будинку селенга", а потім директором дочірнього підприємства "Оберіг-Житомир" комерційно-виробничої фірми Недержавного Пенсійного Фонду "Оберіг" з листопада 1994 року по травень 1995 року по змові з особою, кримінальна справа відносно якого виділена в окреме виробництво у зв'язку з розшуком, а також по змові з невстановленими слідством особами зловживаючи своїм службовим положенням, а також шляхом обману і зловживання довірою працівників банків, складаючи і використовуючи підроблені документи, чинячи слухові підлоги, зробив розкрадання ввіреного йому колективного майна в особливо крупному розмірі і порушив правила про валютні операції в крупному розмірі, використовуючи долари США як засіб платежу. Злочини здійснені при наступних обставинах...)
http://zito.mvs.gov.ua/?page=3&id=346
http://zito.mvs.gov.ua/?page=3&id=347

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Дарья
28 січня, 2009 22:26:06

А от куда это

Хоттабыч
3 лютого, 2009 12:20:24

Порадовали старика. Спасибо вам!