29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Хокей, в якому не потрібні ковзани: в Житомирі презентували флорбол. ВІДЕО

Хокей, в якому не потрібні ковзани: в Житомирі презентували флорбол. ВІДЕО

  • 28 лютого, 2019 17:41
  • 1
У Житомирі презентували один з різновидів хокею - флорбол. Показову гру влаштували юні спортсмени флорбольного клубу «Хаскі» з Київщини.

У флорбол грають заокругленою клюшкою та круглим м'ячиком. У флорбол можна грати в звичайній шкільній спортзалі, йдеться у сюжеті СК1.

В Україні флорбол з’явився в 2005-му році, нині зареєстровано понад 30 дитячих клубів у 18 регіонах. Разом із дорослими їх понад 50. В Житомирі таких секцій ще немає.
 

«Флорбол – наймолодший вид спорту з хокею, це остання версія. Він виник в 58-му році в Америці. Весь світ вже грає у флорбол, створено більше 60-ти Федерації із цього виду спорту. Але для Житомира це відкриття. Ми хочемо, щоб цей вид спорту народився тут, починаємо в школах міста, навіть в садках, інших навчальних закладах» – сказав голова Житомирської обласної культурно-спортивної організації «Україна» Борис Ревнівцев.


Переваги флорболу: безпечний, безконтактний, займатись можна з 3-х років. Флорболісти кажуть: вид спорту стимулює розвиток мислення й фізичної підготовки.
 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

3 березня, 2019 12:19:19

Хокей на траві, тільки в залі.