28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Як вибрати молоко для вживання в їжу?

  • 24 травня, 2020 19:52

Здавна молоко вважалося одним з найважливіших харчових продуктів. На ньому виросла не одна тисяча поколінь. Люди росли сильними і витривалими без аптечних вітамінних комплексів. Однак сучасна реакція людей на молоко бентежить, змушуючи сумніватися навіть лікарів. Що ж тоді говорити звичайним людям, які не навчені медицини… Хто ж правий? Як звичайній людині розібратися і зрозуміти, чи можна пити молоко?

Є вибір пити молоко з-під корови, куплене на ринку, або те, що продається в магазинах.

Цінність молока

Молоко - поживний продукт, який вміщує в себе максимальну кількість корисних речовин для роботи організму людини. Воно містить в собі білки, жири, вітаміни.

  • Молоко корисне для зміцнення імунітету.
  • Це є енергетично цінний продукт.
  • Молоко здатне покращувати настрій.
  • Вживання його під час тренувань має свій вплив в процесі формування м'язової маси.
  • Під час дієти і скидання зайвої ваги вживання молока і молочних продуктів дозволяє зберегти м'язову масу та еластичність шкіри.
  • Дуже цінний продукт в період активного росту дітей.
  • Є популярним інгредієнтом для приготування найрізноманітнішої їжі від випічки до супів або десертів.


Це в ідеалі. На даний момент велику вагомість набувають негативні тенденції щодо вживання саме молока. Існує думка, що молоко погано засвоюється дорослим організмом, провокує алергії і інші більш серйозні захворювання. Звичайно, вони не безпідставні. Більшою мірою причиною розвитку патологій в людському організмі є присутність консервантів в упакованому на продаж молоці і наявність в молоці слідів лікування корів (антибіотиків і ін. препаратів).

Як вибирати гарне молоко в магазині?

Сучасна молочна продукція представлена великою кількістю виробників, що заходячи в магазин очі розбігаються. Так ось, якому продукту слід віддати перевагу? Як вибрати продукт, який би приніс не тільки смакове задоволення, а й користь організму? Є кілька порад, якими легко скористатися:

  • Корисне, натуральне молоко зазвичай має невеликий термін зберігання, від сили тиждень. Багато дрібних магазинів часто не хочуть замовляти таку продукцію через короткий термін реалізації.
  • Вибирати молоко, упаковане в пакети, а не в картонні пакування. Коли молоко починає скисати, пакет надувається і це видно. Хоча, скисле молоко говорить про наявність в ньому натурального продукту.
  • Вибираючи фірму-виробника, поцікавитися, чи має вона власні ферми, наприклад, ТОВ «Молоко Вітчизни», або перекуповує продукт.
  • Поцікавитися чи випускає вона сироватку. Якщо є сироватка, значить, є натуральне молоко.
  • Купувати краще пастеризоване молоко. Така обробка продукту зберігає максимум поживних речовин і не вимагає використання консервантів.


Завжди є можливість створити собі якісні умови заради здорового життя.

Поділитись

Новини по темі: