24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир готується до можливого вторгнення: в місті перевіряють укриття, а лікарні закуплять медикаменти

Житомир готується до можливого вторгнення: в місті перевіряють укриття, а лікарні закуплять медикаменти

  • 25 січня, 2022 13:41
На випадок можливого вторгнення Росії в Україну в Житомирі інтенсивно перевіряють укриття в багатоквартирних будинках. Всього їх в місті - 521. Про це 25 січня під час засідання виконкому повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

Також в місті обстежуються наявні свердловини, каптажі та колодязі. Там планують встановити генератори, аби у разі необхідності була змога постачати населенню питну воду.  

Лікарні закуплять додаткові об’єми медикаментів для надання медичної допомоги населенню у разі надзвичайної ситуації.

У навчальних, медичних закладах та інших комунальних підприємствах будуть призначені відповідальні особи за координацію дій з поліцією під час реагування на надзвичайні ситуації.

Упродовж години з отримання інформації про виникнення надзвичайної ситуації заклади дошкільної освіти та загальної середньої освіти будуть забезпечені автобусами для перевезення дітей до пунктів безпечного тимчасового перебування.
 

«Напруга підвищується. Маємо навчитися жити навіть в таких умовах. Якщо порівнювати з 2014 роком, в Україні вже інші збройні сили. Я впевнений: у разі необхідності, Україна  зможе мобілізуватися та дати відсіч», - говорить міський голова Сергій Сухомлин.


Крім того, розроблено новий порядок реагування на повідомлення про замінування.

Відзавтра працівників медичних та освітніх закладів під керівництвом національної поліції навчатимуть, як правильно реагувати на надзвичайні ситуації.
Поділитись

Новини по темі: