18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Незаконно добули під Житомиром піску на 40 млн грн: справу «піщаних бізнесменів» передали до суду

Незаконно добули під Житомиром піску на 40 млн грн: справу «піщаних бізнесменів» передали до суду

  • 25 січня, 2022 11:56
У Житомирській області судитимуть членів організованої злочинної групи, які на сільськогосподарських землях викопали кар'єри та незаконно добували пісок. Про це повідомляє обласна прокуратура та поліція.

Зазначається, що незаконний видобуток вівся з лютого по жовтень 2020 року поблизу с. Стрижівка Коростишівської ОТГ.
 

"Обвинувачені, не маючи спецдозволів, гірничого відводу та плану розробки родовища корисних копалин, розгорнули масштабне промислове видобування піску на 10 земельних ділянках загальною площею майже 12 га, що на території Коростишівської міської ОТГ за межами с. Стрижівка. За допомогою потужної спецтехніки зняли з площі 0,11 га верхній родючий шар ґрунту та утворили кар’єри, глибина яких подекуди сягає багатоповерхового будинку", - йдеться у повідомленні прокуратури.


За результатами проведених експертиз, з кар'єрів незаконно видобули понад 52 тис. куб. м піску. Збитки оцінюються в 42,4 млн грн.
 

Фото: прокуратура


24 січня 2022 року обвинувальний акт відносно чотирьох осіб, організатора та співучасників злочинної групи, скеровано до суду.  
 

"Фігуранти обвинувачуються у вчиненні кримінальних діянь, передбачених ч. 1 ст. 239-1 (Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель); ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин); ч. 1 ст. 254 (Безгосподарське використання земель) Кримінального кодексу України. А одному зі співучасників інкримінують ще й ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ", - повідомили в поліції.


За сукупністю кримінальних діянь членам угрупування загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін від 5 до 8 років. 
Поділитись

Новини по темі: