26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Поліція випустить на дороги автомобілі «фантоми»: як вони виглядають

  • 24 січня, 2022 15:02
Поліція найближчими днями випустить на українські дороги автомобілі "фантоми". Їх мета - контроль за дотриманням правил дорожнього руху. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає сайт МВС.

"Фантоми" не мають розпізнавальних знаків та зовні виглядають як звичайні цивільні автомобілі, проте їхні екіпажі складатимуться з поліцейських. На борту авто присутнє обладнання, яке здатне фіксувати швидкість інших автомобілів.
 

"Автомобіль "фантом" без розпізнавальних знаків і може фіксувати багато об’єктів одночасно. Система передаватиме інформацію – й порушник отримуватиме штраф за перевищення швидкості", – повідомив міністр.


Автомобілі-фантоми здатні фіксувати швидкість кількох автомобілів одночасно – як у попутному, так і в зворотному напрямках.

"Очікується, що присутність таких автопатрулів на наших автодорогах сприятиме українцям у дотриманні Правил дорожнього руху й покращить ситуацію на дорогах", – наголошують в МВС.

Приховані патрулі використовуватимуть кросовери Skoda Kodiaq сірого кольору. Їхні проблискові маячки заховані за ґратами радіатора і змонтовані в задньому бампері. Відрізнити автомобілі можна, якщо придивитися: спереду та ззаду за склом встановлено обладнання для вимірювання швидкості.

Фото: МВС
Поділитись

Новини по темі: