29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Міноборони підготувало новий наказ про військовий облік жінок: пропонують скоротити перелік професій

Міноборони підготувало новий наказ про військовий облік жінок: пропонують скоротити перелік професій

  • 24 січня, 2022 9:25
Міністерство оборони підготувало нову редакцію наказу про військовий облік для жінок. У новій редакції залишили 6 професій та 14 спеціальностей, за якими передбачено взяття жінок на військовий облік.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.
 

"Логіка нового варіанту наступна: за допомоги військового обліку ми повинні не тільки забезпечувати поточні потреби війська, але й дбати про розвиток Збройних Сил. У наказі ми затверджуємо не усі спеціальності, які нам колись теоретично можуть знадобитися, а тільки ті, що наші військові вважають актуальними в осяжній перспективі. Це дозволило значно скоротити перелік спеціальностей і професій, які потребують військового обліку жінок на даному етапі. Відповідно, це дозволить спокійно, без ажіотажу організувати та забезпечити облік визначених груп, проаналізувати результати і рухатись далі", - сказав міністр оборони Олексій Резніков.


Йдеться про спеціальності у сферах медицини, електроніки, зв’язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку та аудиту тощо.

Остаточний перелік пообіцяли затвердити після обговорення зі Службою безпеки, Міністерством внутрішніх справ та Службою зовнішньої розвідки.

Крім того, у новій редакції хочуть дозволити Генеральному штабу переглядати цей перелік у разі потреби.

Також Резніков спростував інформацію, що українкам загрожують штрафи за невчасне взяття на облік. За словами міністра, законодавство не передбачає покарання для осіб, які вперше стають на військовий облік.
 

Військовий облік жінок


Міністерство оборони раніше розширило перелік спеціальностей та професій, який передбачає взяття жінок віком від 18 до 60 років на військовий облік як військовозобов'язаних. Про це йдеться в наказі міністерства №313, ухваленому 11 жовтня 2021 року. Документ набрав чинності 17 грудня.

На сьогоднішній день в перелік входять такі професії як: лікарі, музиканти, програмісти, соціальні працівники, журналісти, юристи, працівники ресторанів та готелів, діловоди, бухгалтери, рекламники та інші. З повним переліком професій, представники яких повинні стати на військовий облік в Україні можна ознайомитися тут.

Поділитись

Новини по темі: