28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Готовність 90%: як виглядає завод, куди звозитимуть всі відходи Житомира. ФОТО

Готовність 90%: як виглядає завод, куди звозитимуть всі відходи Житомира. ФОТО

  • 20 січня, 2022 17:58
Будівництво сміттєпереробного заводу завершено на 90%. Незабаром до цього комплексу в провулок Складський, 20 звозитимуть усі відходи Житомира. 

"Його запуск дозволить відібрати з побутових відходів цінний ресурс та використовувати його як вторинну сировину у різних галузях виробництва. Частка ж відходів, які підлягають захороненню, зменшиться вдесятеро", - повідомляє ЖМР.

Сьогодні на об'єкті вже монтують електрику, будівельники обшивають металом та встановлюють утеплювач підсобних приміщень. Про це розповів Ярослав Муравйов, який відповідає за виконання будівельно-монтажних робіт на об'єкті.



Жодних технологій спалювання на заводі використовувати не будуть. З відібраної вторинної сировини виготовлятимуть компост та альтернативне RDF-паливо. Компост високої якості можна буде використовувати як добриво для рослин, а RDF-паливо від сміттєпереробного заводу спалюватиме ТЕЦ, будівництво якої стане наступним кроком. 

"Такий підхід в управлінні відходами дозволить зменшити навантаження на полігон міста на 90%", - додали в міськраді.

Завод матиме два цехи. В №1 сортуватимуть змішані відходи, подрібнюватимуть і упаковуватимуть відходи, які переробленню не підлягають. В №2 поступатимуть біологічно розкладні відходи. Там вони оброблятимуться та вироблятиметься екокомпост.

На об'єкті вже розвантажили чергову партію обладнання, виготовленого хорватською компанією "Технікс". Як зазначають в мерії, аналогів такого устаткування в Україні немає, воно сертифіковане в Європі.





Планується, що переробляти відходи з усього міста завод розпочне вже у березні.

Як повідомляв "Журнал Житомира", після запуску сміттєпереробного заводу в платіжках житомирян з'явиться новий тариф на перероблення побутових відходів.









Фото: ЖМР
Поділитись

Новини по темі: