29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У водойму на околиці Житомира зливають невідому рідину: ґрунти поблизу забруднені

У водойму на околиці Житомира зливають невідому рідину: ґрунти поблизу забруднені

  • 20 січня, 2022 15:07
На околиці Житомира виявили водойму, куди зливається рідина невідомого походження. Ґрунти поблизу об'єкту забруднені хімічними речовинами. Про це інформує Державна екологічна інспекція Поліського округу.
 

"На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу звернувся громадянин, який повідомив про можливі порушення вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, на території Житомирського району. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу відповідно до звернення проведено обстеження частини земельної ділянки, яка розташована на території м. Житомира та Житомирського району та встановлено, що на вказаних землях  облаштовано споруди для збирання рідини невідомого походження. Працівниками Відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби ґрунтів", - інформують екологи.


В ґрунтах виявили перевищення вмісту амонію, заліза, міді, марганцю, свинцю, цинку, фосфору.

"Згідно з проведеним розрахунком розмір шкоди, заподіяної державі внаслідок забруднення земельних ресурсів, становить 1 млн 132 тис. грн", - додали в екологічній інспекції.

З метою встановлення осіб, які порушили вимоги природоохоронного законодавства, вся зібрана екологами інформація було направлено до поліції.
Поділитись

Новини по темі: