28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Замість спортзалу – купа щебеню: на Житомирщині підрядника підозрюють в крадіжці мільйону гривень

Замість спортзалу – купа щебеню: на Житомирщині підрядника підозрюють в крадіжці мільйону гривень

  • 19 січня, 2022 13:28
У Житомирській області підрядник мав побудувати для школи спортивний зал. Підписав договір, отримав кошти з бюджету, але будівельні роботи так і не розпочав. Зараз на місці, де мав стояти новенький спортзал, купа щебеню.

Слідством установлено, що у грудні 2019 року Лугинська селищна рада уклала з підрядником договір. Приватна фірма мала збудувати спортзал для місцевої школи. Для спорудження спортзалу на рахунок підприємства перераховували понад 1,1 млн грн. Підрядник у документах відзвітував, що будівельні роботи завершені, але насправді будівництво навіть не почалося.
 

"Підрядник замість будівельних робіт зайнявся "малюванням" офіційних документів. Відтак навіть не розпочавши спорудження шкільного спортзалу, прозвітував про виконання усіх будівельних робіт, внісши до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та підробивши акти про виконаний обсяг робіт", - повідомили в Житомирській обласній прокуратурі.


Судові експертизи встановили, що підрядник не виконав жодних будівельних робіт і заволодів бюджетними коштами. 

"Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та арешту його майна. Також встановлюється причетність до зловживання бюджетними коштами інших посадових осіб", - додали в обласній прокуратурі.

Справу розслідують за ч. ч. 1, 2 ст. 366, ч. ч. 3, 5 ст. 191 КК України. Найсуворіше покарання за інкримінований злочин - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.
Поділитись

Новини по темі: