29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирська область 23 грудня вийде з «червоної» зони

  • 22 грудня, 2021 8:18
З 23 грудня на території Житомирщини та ще п'яти областей скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на засіданні комісії зауважив, що в регіоні спостерігається стабілізація ознак епідемічної небезпеки. 

Йдеться, зокрема, про показники щодо завантаженості ліжок, які забезпечені подачею медичного кисню, кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженими та підозрілими випадками коронавірусної інфекції та рівня зростання загальної кількості інфікованих пацієнтів.
 

«Протягом 7 днів ми бачимо стабілізацію цих показників порівняно з попереднім аналогічним періодом. І останнім стабілізувався показник коефіцієнта випадків інфікування COVID-19. З 13 по 20 грудня на території Київської області він знизився на 4,5%, Миколаївської - на 6%, Черкаської - на 12%, Чернігівської - на 3%, Житомирської - майже на 6%, Сумської – на 5,7%», - зазначив Кузін.


За інформацією Департаменту охорони здоров’я ОДА, на сьогодні Житомирська область за всіма показниками відповідає жовтому рівню карантинних обмежень. В області спостерігається стійке покращення епідемічної ситуації, зокрема кількість підтверджених випадків захворювання зменшилася в понад 2 рази в порівнянні з попередніми тижнями. Завантаженість ліжок з киснем становить 19%. Рівень госпіталізацій – менше 60 осіб на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування менше 20%.

Нагадаємо, Житомирщина знаходилась в «червоній» зоні майже два місяці. Посилені карантинні обмеження були запроваджені в регіоні 30 жовтня.
Поділитись

Новини по темі: