17 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • З унітазу прямо в річку: мешканці Житомира роками забруднювали воду фекаліями

З унітазу прямо в річку: мешканці Житомира роками забруднювали воду фекаліями

  • 21 грудня, 2021 15:13
У Житомирі в мікрорайоні Мар'янівка каналізація з приватних будинків була відведена прямо в річку Руданку. За інформацією Державної екологічної інспекції, незаконні скиди нечистот ліквідували. 
 

"На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення від громадян, щодо незадовільного стану річки Руданка, яка протікає в районі Мар’янівки міста Житомир. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу з виїздом на місце, факт викладений у зверненні підтвердився тим, що з приватних домоволодінь мешканців даного мікрорайону до водного об’єкту річка Руданка влаштовано самовільні підключення побутових скидів без очистки. Такі факти порушення порядку поводження з рідкими побутовими відходами на території міста свідчать про неналежну організацію Житомирською міською радою порядку їх видалення", - повідомила екологічна інспекції Поліського округу.


Екологи звернулись до Житомирської міської ради та комунальних підприємств міста з вимогою щодо комісійного обстеження та ліквідації скидів відходів у водний об’єкт.

Згодом від Житомирської міської ради надійшла інформація про те, що комунальними підприємствами міста вжиті заходи та ліквідовано самовільні підключення побутових скидів мешканцям 10 домоволодінь. 

"Громадянам вручено Приписи, щодо недопущення несанкціонованих скидів неочищених стоків до водного об’єкту в майбутньому", - інформують екологи.

Нагадаємо, жителі вулиці Селецької ледь не побили працівників комунального підприємства, які приїхали перекрити каналізаційну врізку з приватного будинку в мережі для зливу дощової води.
Поділитись

Новини по темі: