29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Сучасна система моніторингу слідкуватиме за якістю повітря у Житомирі

Сучасна система моніторингу слідкуватиме за якістю повітря у Житомирі

  • 16 грудня, 2021 17:43
  • 1
У 2022 році у Житомирі встановлять стаціонарний пост спостереження з дослідження якості атмосферного повітря. Йдеться про впровадження нової системи державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря.

Як повідомили в міській раді, пункт встановлять на майдані Визволення, де є велика транспортна розв’язка. 
 

"Дані з показників дослідження якості повітря від газоаналізатора надходитимуть в окремо визначене місце оператора із сервером та комп’ютером. Одночасно ця інформація буде надходити до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, а також буде відкритою для громадськості. Стаціонарний пост моніторингу безперервно фіксує та реєструє забруднювальні речовини для виявлення довготривалих змін вмісту найбільш поширених із них – пилу, вуглецю, діоксиду сірки, оксиду азоту, формальдегіду, бензопірену та свинцю. Також така лабораторія може регулярно відбирати проби повітря для подальшого аналізу", - пояснили в мерії.


До 2025 року Житомир планує встановити ще додаткові пости спостереження. Загалом у місті їх буде 6.
 

"Для чіткого розуміння реального стану повітря, причин та джерел забруднення, у Житомирі буде встановлено 6 постів. Маючи достовірну інформацією, зможемо формувати та реалізовувати чіткі дії для покращення якості повітря. Одна така установка досить дороговартісна – від 2 до 8 млн грн. Тому плануємо щороку встановити по одній", - говорить Сергій Кондратюк, заступник міського голови.


Де будуть встановлюватися інші пости наразі вирішує комісія з питань здійснення моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря та управління якістю атмосферного повітря агломерації "Житомир". 

За інформацією міськради, у разі перевищення показників рівня забруднення атмосферного повітря будуть впроваджуватися заходи для поліпшення стану повітря або мінімізації шкідливого впливу забруднення на здоров’я населення. 

"Якщо це транспортна розв’язка, то можуть бути зміни в організації дорожнього руху, зміни в роботі світлофорних об’єктів, як-от "зелена хвиля" та інше", - пояснюють фахівці-екологи.

Як повідомляв "Журнал Житомира", лабораторний центр виявив у Житомир 6 локацій, де в повітрі зафіксували перевищення вмісту шкідливих речовин.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Семен Лобода
17 грудня, 2021 12:48:32

Якщо Ви виступаєте проти розміщення мігрантів з польсько-білоруського кордону в Україні, то треба терміново висловити своє обурення головному лобісту цього рішення в ЄС - німецькому депутату Нільсу Шміду! Скажімо - НІ - шкідницьким діям проти України та захистимо нашу державу від напливу десятків тисяч мусульманських біженців! Будь ласка, надсилайте якомога більше особистих повідомлень Шміду на електрону пошту та в інстаграм! <br /> wahlkreis@nils-schmid.de <br /> nils.schmid@bundestag.de <br /> Instagram: @nils.schmid.spd <br /> Нехай Шмід знає, що ми не дозволимо подібних нахабних пропозицій щодо України!