29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • За добу двоє мешканців Житомирщини віддали шахраям понад 60 тис. грн

За добу двоє мешканців Житомирщини віддали шахраям понад 60 тис. грн

  • 16 грудня, 2021 12:53
В останню декаду грудня, коли українці заклопотані приготуваннями до новорічних свят, традиційно активізуються й шукачі легкої наживи. Минулої доби ще троє жителів Житомирщини постраждали через власну довірливість. 

15 грудня до Житомирського райуправління поліції звернувся житель Житомира із повідомленням про шахрайство. За словами 45-річного чоловіка, після спілкування з нібито банківським працівником про проблеми з його карткою, з рахунку зникли понад 6,5 тисяч гривень. 
 

"Будучи впевненим у тому, що спілкується з представником служби безпеки фінансово установи, заявник назвав незнайомцю конфіденційну інформацію щодо своєї банківської картки. А згодом отримав смс-сповіщення про зняття коштів", – повідомили в поліції Житомирської області.


Двоє літніх жителів Коростишева рятували з уявної халепи своїх рідних й втратили понад 60 тисяч гривень.
 

"І 93-річна бабуся, і 80-річний дідусь поспілкувались по телефону з нібито лікарем, який сповістив їх про автопригоди з онуками. Мовляв, травмованим терміново необхідні були гроші на лікування. Збентежені пенсіонери передали грошові заощадження незнайомцям, які самі прийшли до їх осель", – додали правоохоронці.


Так, літня жінка віддала в руки шахраям 20 тисяч гривень, а чоловік – більше 40 тисяч гривень. 

За вказаними випадками поліцейські відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Наразі триває розшук шахраїв.
Поділитись

Новини по темі: