19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі вздовж вулиці люди скидають сміття: не хочуть платити за вивіз. ВІДЕО

У Житомирі вздовж вулиці люди скидають сміття: не хочуть платити за вивіз. ВІДЕО

  • 14 грудня, 2021 8:20
У Житомирі на місці колишнього майданчика з контейнерами для сміття на вулиці Східній, 33 з'явилося сміттєзвалище. Сміття туди зносять жителі мікрорайону, які не уклали договори на користування індивідуальними сміттєвими контейнерами.

Як повідомляє "Суспільне" сміттєзвалище на місці колишнього контейнерного майданчика утворилося після вихідних 11-12 грудня. Раніше на вулиці Східній стояло шість контейнерів для сміття, які наповнювали як місцеві жителі, так і проїжджі.

Відповідно до міської програми, приватний сектор переходить на користування індивідуальними сміттєвими контейнерами.
 

"Вивіз сміття тут відбувався щодня, особливо після вихідних. Біля контейнерів завжди було негабаритне сміття, бо сюди зручно під'їхати навіть тим, хто живе не в Житомирі. Вони під'їжджали, вивантажували сюди навіть вікна та двері", – сказав керівник міського управління житлового господарства Андрій Гуменюк.


Частина приватних будинків перейшла на використання індивідуальних сміттєвих контейнерів.
 

"В кожного буде індивідуальний контейнер. Контейнер надається абсолютно безкоштовно (потрібно сплачувати за вивезення сміття – ред.). Раз в тиждень або два рази, залежно від графіку, приїжджає перевізник і забирає сміття, – каже Андрій Гуменюк. – Першого грудня всі великі контейнери були прибрані. До того перевізник відвідував навколишні приватні домогосподарства і заключив більше 100 договорів".


Контейнерний майданчик для сміття на вулиці Східній був ліквідований першого грудня, а жителям мікрорайону видали 150 індивідуальних контейнерів.
 

"Ми прибрали стаціонарні контейнери і видали людям 120 літрові. Недобросовісні жителі продовжують скидати сміття на місце контейнерного майданчика, не дивлячись на те, що контейнерного майданчика там немає. Є певні норми і певні штрафи, які будуть використані щодо таких людей", – розповів представник сміттєзбиральної компанії В'ячеслав Білоцький.


Житомирянин Олександр проживає на вулиці Східній і користується індивідуальним контейнером для сміття.
 

"Це сміття носять ті люди, які не уклали договір. Більшість сміття носять із провулка і привозять машинами. Першого грудня, як тільки менеджери ходили, я відразу уклав угоду (про використанні індивідуальних контейнерів – ред.). Це вигідно і дуже зручно", – сказав Олександр Кіндор.

 
Поділитись

Новини по темі: