20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині до новорічно-різдвяних свят виростили 250 000 хвойних дерев

  • 13 грудня, 2021 10:20
У державних лісогосподарських підприємствах Житомирської області цього року до новорічно-рідздвяних свят виростили майже 250 тисяч хвойних деревець. Всього ж на плантаціях різдвяних ялин, котрі лісівники закладають спеціально для реалізації до свят, підростає 2,4 мільйона хвойних дерев різних років.

Про це "Журналу Житомира" повідомили в Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. 
 

"5-8 років потрібно вирощувати ялинку, щоб вона могла стати повноцінним атрибутом свята. А щоб вона була ще й справжньою красунею – всі роки за нею необхідний відповідний догляд. На базовому розсаднику Житомирського держлісгоспу організовують справжні ялинкові "перукарні". Працівники розсадника щороку в кінці літа формують ялинці крону: занадто високій верхівці та боковим гіллячкам відрізають кінчик, змушуючи таким чином рослину випускати нові бокові бруньки. З цих бруньок виростають гілочки, а потім знову найдовші вкорочують. За кілька років крона деревця стає густою та пишною", – розповідають фахівці.




Найближчим часом на території області запрацюють ялинкові базари. Лісівники нагадують, що якщо новорічне деревце легальне, воно має бути промарковане спеціальним уніфікованим засобам – самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. Ці засоби розриваються при спробі їх зняття і цим унеможливлюють повторне використання. Наклейки та бирки містять відповідну інформацію: індивідуальний номер та штрих-код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. За допомогою таких кодів можна перевірити походження ялинки.

Лісівники також пропонують мешканцям області відвідати їх торгові майданчики та придбати зелені деревця саме там.

"Це значно дешевше, ніж на ялинкових базарах та ви можете бути певні, що придбали легально заготовлене деревце", – запевняють лісівники.

Ціни на святкові деревцята стартують від 90 грн. За двометрову ялинку доведеться заплатити 300 грн.

Придбати ялинку найближчим часом можна буде безпосередньо на території контори лісгоспу: м. Житомир, вул. Степана Бандери 8, по всіх лісництвах підприємства та в фірмовому кафе-магазині "Лісовичок" на 124 км автошляху Київ-Чоп поблизу с. Березина.

Поділитись

Новини по темі: