29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомир Вифлеємський вогонь доставить поїзд «Укрзалізниці»

У Житомир Вифлеємський вогонь доставить поїзд «Укрзалізниці»

  • 13 грудня, 2021 9:26
12 грудня з Австрії до Києва прибув Вифлеємський вогонь миру. Вперше до міжнародної акції долучилася «Укрзалізниця», яка доставить вогонь до всіх облцентрів країни, зокрема і в Житомир.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.
 

«Вперше в історії компанії Укрзалізниця офіційно взяла участь в одному з найбільших скаутських заходів світу: доставці Вифлеємського вогню миру. 12 грудня о 20:00 відбулася передача Вогню від організації «Пласт» представникам Укрзалізниці. У рамках спільного заходу провідники 15 поїздів доставлять Вогонь на 22 вокзали обласних центрів країни та на вокзали Маріуполя, Костянтинівки й Лисичанська менш ніж за добу», - йдеться у повідомленні.


За інформацією УЗ, вже 13 грудня з 14:00 до 22:00 будь-хто зможе отримати вогонь для свого дому на зазначених вокзалах. Там будуть встановлені безпечні стенди з Вифлеємським вогнем миру.



 

Фото: УЗ
 


Що таке Вифлеємський вогонь миру


Вифлеємський вогонь миру - це міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, що полягає в поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Щороку у Вифлеємі його беруть австрійські скаути, транспортують літаком до Австрії та передають естафету сусіднім країнам.

В Україні з 1999 року вогонь, що символізує мир, любов та добро і символічно об'єднує всіх українців, поширюють пластуни - українські скаути. Вони доставляють його громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам по всій країні.
Поділитись

Новини по темі: