19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Українські банки почали відкривати карти для виплати 1000 грн за вакцинацію: як отримати гроші

Українські банки почали відкривати карти для виплати 1000 грн за вакцинацію: як отримати гроші

  • 9 грудня, 2021 15:49
Українцям для отримання 1000 гривень, які виплачуються державою за проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу, необхідно подати заявку до "Дії" з 19 по 29 грудня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну.

За його словами, програма "єПідтримка", запропонована президентом, спрямована на підтримку бізнесу, який постраждав через пандемію COVID-19.

Перший етап ініціативи щодо виплати коштів, як зазначив Денис Шмигаль, стартує вже з 19 грудня у додатку "Дія", а наступного тижня запустять beta-послугу для оформлення віртуальних карток.
 

"Оформлення цієї картки безкоштовне, без жодної плати за обслуговування. Витратити тисячу гривень можна у категоріях бізнесів, які найбільше постраждали від карантину: креативна, транспортна та спортивна сфери. Щоб встигнути отримати виплату в першому етапі — потрібно подати заявку в "Дії" з 19 по 29 грудня, і отримати 1000 гривень цього року", — додав глава уряду під час засідання.


Щоб отримати гроші, потрібно на момент оформлення картки уже пройти повний курс вакцинації, тобто мати дві дози вакцини (або одну дозу однокомпонентної Johnson&Johnson), схваленої ВООЗ, і зелений сертифікат у застосунку Дія.

Виплати вакцинованим українцям не будуть оподатковуватись, а витратити кошти громадянам потрібно протягом 4 місяців, інакше гроші повернуться державі.
 

Як отримати виплату

 
  • Оформіть спеціальну картку єПідтримка в одному з банків партнерів. Після старту банки додаватимуться щодня. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. Використати вже наявний рахунок неможливо.
  • Завантажте застосунок Дія та авторизуйтесь у ньому.
  • Переконайтесь, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі Дія, чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ Послуги та виберіть єПідтримку.
  • Виберіть для виплати картку єПідтримка. Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки.

Українські банки вже почали запускати картки для виплати тисячі гривень.
 

Monobank


Банкір та один із співзасновників Monobank Олег Гороховський у своєму Telegram вже розповів, як клієнти можуть отримати виплати за вакцинацію від коронавірусу.

За його словами, необхідно оновити програму інтернет-банкінгу, і у верхньому меню натиснути "Відкрити карту" та вибрати "єПідтримка". Крім цього, банк планує у четвер-п'ятницю відправити своїм клієнтам у виписку спеціальне повідомлення, в якому також можна буде згенерувати віртуальну картку для отримання коштів.

Олег Гороховский порекомендував оформити "єПідтримку" вже зараз, щоб Monobank встиг передати номер до "Дії" для нарахування 1000 гривень за вакцинацію.
 

"Ми зараховуватимемо виплати миттєво і не чекатимемо близько п'яти днів поки платіж буде оброблений і пройде всі формальні процедури (Мінекономіки-Казначейство-Ощад). І це буде магія — натиснув у mono або Дії "Отримати виплату" і гроші відразу надійшли на нашу карту", — додав співзасновник банку у своєму Telegram.

 


Альфа-Банк


Альфа-Банк запустив можливість оформити цифрову картку, на яку протягом 10 днів після подання заяви і надійдуть кошти.

Як це зробити у кілька простих дій:

Не клієнтам банку, а також клієнтам, які ще не користуються цифровим банком Sense SuperApp, слід встановити додаток на смартфон, пройти ідентифікацію та активувати картку.
А клієнтам банку, в яких Sense вже є, просто оновити додаток. У розділі "Швидкі дії та функції" потрібно вибрати та оформити картку "єПідтримка".

Після оформлення картки в Sense для нарахування грошей необхідно вибрати рахунок картки в Дії та подати заяву на отримання допомоги, тільки-но така можливість стане доступною.

Нарахування коштів відбуватиметься з 19 грудня протягом 10 днів після подання заяви. Нові клієнти, крім 1000 грн від держави, отримають на свій рахунок Cash'U додаткові 100 грн бонусами від Альфа-Банку.

Поділитись

Новини по темі: