25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Справа Суслика: на суді допитали головного свідка, в якого ексчиновник вимагав «відкат»

Справа Суслика: на суді допитали головного свідка, в якого ексчиновник вимагав «відкат»

  • 9 грудня, 2021 8:23
8 грудня на черговому засіданні суду у справі ексчиновника Житомирської ОДА Миколи Суслика допитали головного свідка – колишнього гендиректора Коростенської міської лікарні Миколу Ходаківського.

Як повідомляє "Суспільне", саме Микола Ходаківський написав та передав до прокуратури Києва заяву про вимагання відкатів Миколою Сусликом, який на той час очолював департамент охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації.
 

"Я приїхав у Житомир на зустріч із начальником департаменту охорони здоров'я Миколою Петровичем Сусликом, котрий повідомив мені, що Коростенська міська лікарня отримає державну субвенцію на суму 1 мільйон 244 тисячі гривень. В ході розмови мені запропонували до кінця року (2020 року – ред.) обов'язково освоїти ці кошти, бо в іншому випадку кошти повернуть державі. Микола Петрович запропонував закупити кисневе обладнання, бо на той час це було актуально. Також він сказав, що з цієї суми я маю десятину, тобто 10 відсотків, віддати. На мої питання про те, кому, що, як віддати і які існують механізми, мені дали телефон Олександра. Сказали, що Олександр пропонує кисневі концентратори італійського виробництва. Мені сказали: ти в нього закуповуєш на цю суму концентратори і ми з тобою розходимося. І все буде добре. Я мав з Олександром підписати договір і зробити 100% передоплату кисневих концентраторів на 1 мільйон 244 тисячі за завідомо завищеною ціною", – розповів на засіданні суду Микола Ходаківський.




На суді також допитали ще трьох свідків: головну лікарку Бердичівської міської лікарні Ларису Бабікову, директора Черняхівського територіального медичного об'єднання Віталія Ніколайчука та головного лікаря Коростишівської районної лікарні Олександра Веселовського. Усі троє сказали, що Микола Суслик не робив спроб тиснути на них при прийнятті ними рішень щодо господарської та фінансової діяльності очолюваних ними медзакладів.

"Сторона захисту впевнена, що Микола Петрович не винен у скоєнні цього кримінального правопорушення, і буде намагатися довести це в суді", – сказав захисник обвинуваченого Олексій Алфімов.

За результатами засідання було оголошено перерву до 31 січня 2022 року.
 

Фото: Суспільне
 

Передісторія


21 січня 2021 СБУ затримала директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколи Суслика.

22 січня стало відомо, що Микола Суслик вимагав "відкат" з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19.

Після затримання голова ОДА Віталій Бунечко заявив, що у нього не було жодних претензій до Миколи Суслика, як до фахівця.

26 січня стало відомо, що Суслик вніс заставу і вийшов із СІЗО.

5 березня директора департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації Миколу Суслика звільнили із займаної ним посади. 
Поділитись

Новини по темі: