25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Не були під наркотиками та п'яними: деталі загибелі двох студентів Житомирського агроколеджу

Не були під наркотиками та п'яними: деталі загибелі двох студентів Житомирського агроколеджу

  • 7 грудня, 2021 16:20
На території Житомирського агротехнічного коледжу 6 грудня у пожежній водоймі знайшли тіла зниклих студентів 4-го курсу Ярослава та Назара. Відомо, що ввечері у неділю, 5 грудня, хлопці вийшли з гуртожитку, після цього зникли.

Самі ж хлопці з Овруцького району, а на вихідні залишилися в студентському гуртожитку, передає видання Житомир інфо.

Сусіди по кімнаті розповідають, що востаннє з ними спілкувалися телефоном у неділю близько 20 години, про плани нічого не говорили. Далі зв'язатися з Ярославом та Назаром ніхто не міг.

«О 8-ій годині вечора (спілкувалися телефоном), в гуртожитку були (Назар та Ярослав) лежали просто, нічого не говорили. Вони постійно говорили, що кудись йдуть, а тут взагалі нічого не сказали, не подзвонили», - розповідає студент Житомирського агротехнічного коледжу Олександр.

Олександр з іншими студентами першими помітили речі загиблих біля водойми.
 

«Стояли в кухні у кутку з хлопцями говорили і бачу щось схоже на куртку Ярослава, у вікно виглядаю нормально, бачу, що його та одразу побігли. Я думаю, що це не нещасний випадок, вони не могли такого зробити», - розповідає Олександр.


Студенти кажуть, що Ярослав та Назар мали спокійний характер, тому не мали ні з ким конфліктів.



«У них не було ніяких конфліктів. Самі хлопці не конфліктні були, хороші. У мене немає версій, але самі вони б туди не полізли», - ділиться студент Євген.

Директор коледжу згадує, що Ярослав та Назар добре навчалися, мали стипендію та були життєрадісними. Дізнався про зникнення хлопців 6 грудня об 11-й годині.

«Був у нашому українському домі на підведенні підсумків, там вітали нашу чемпіонку Європи й віцепризера, мені дзвінок і мені було вже не до вітань. Я об 11:15 приїхав до коледжу, із колегами ми вже були біля озера, де побачили курточки хлопців, але акуратно складені всі їхні речі і рюкзачок, і мобільний один телефон», - каже директор Житомирського агротехнічного коледжу Микола Тимошенко.



Версію суїциду директор коледжу одразу відкидає.
 

«Я тільки з моргу, ось зранку. Діти точно, це експертиза показала, не були під наркотичним якимось впливом, не були під алкогольним сп'яніння. Для нас це також важливо, а версія яка.. насильної смерті біля озера немає.. ми не виключаємо версію таку, можливо, так і було, що один пішов по кризі тонкій, який мороз був тоді, пам'ятаєте цей вечір? Неділя, сніжок пішов десь з 8-ї вечора до 10-ї трусив сніжок, там сліди їхні видно і кроки всі по озеру і прірва, мабуть, другий пішов, бо одного телефона немає. Я не слідчий, я не хочу жодну версію зараз давати. Знаю, що то така мода може і селфі хотіли зробити, не виключаємо, хто його знає. А може була і погоня за ними, ми не можемо збагнути. А це хлопці, які були завжди з грошима, вони знали, як собі лад дати й були дорослі хлопці, які підпрацьовували. Ми не можемо сказати, що у них ніхто нічого не вкрав, бо одна парасолька (портмане, - ред) сказали, що була пуста, без грошей. Один телефон мобільний є, слідчі візьмуть, останні перемовини були на бульварі й вони були о 20:30. Так, як розказують по локації наші студенти», - говорить директор Житомирського агротехнічного коледжу Микола Тимошенко.


За словами директора коледжу, доступу до пожежної водойми у студентів немає, адже навколо з усіх сторін – паркан у 2,5 метри, а ключі мають лише техпрацівники. Він припускає, що хлопці перелізли огорожу, адже вона не була пошкоджена.

За попередніми висновками фахівців судово-медичної експертизи, смерть обох хлопців настала внаслідок утоплення.

Фото: Житомир інфо
Поділитись

Новини по темі: