23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

1000 грн за вакцинацію від COVID-19: у МОЗ попередили про шахрайську схему

  • 7 грудня, 2021 15:37
Українцям надходять неправдиві повідомлення нібито від імені Міністерства охорони здоров’я, в яких пропонують користувачам надати контактні дані для виплати 1 тис. грн за повний курс щеплення від COVID-19. 

Як повідомляє МОЗ, такі звістки надходять користувачам у месенджерах, через звичайні смс-повідомлення, а також зустрічаються у соціальних мережах та рекламних банерах.

У повідомленнях шахраї просять надіслати номери карток та інші персональні дані, які нібито необхідні для виплати коштів на банківські рахунки.
 

"Міністерство не має жодного відношення до цих повідомлень! МОЗ застерігає: не довіряйте подібним шахрайським методам виманювання грошей та персональних даних! Шахраї можуть скористатися вашими даними для зняття коштів з карток. Небезпечно повідомляти будь-яку інформацію про свої банківські картки, зокрема про строк дії та CVV", - наголошують в міністерстві.




Нагадаємо, вже з 19 грудня українці зможуть отримати 1 тис. грн, обіцяну президентом Володимиром Зеленським за вакцинацію від коронавірусу. Взяти участь у програмі можна буде через застосунок Дія. 

Витратити кошти потрібно протягом 4 місяців після дня їх надходження. Деталі за посиланням.
Поділитись

Новини по темі: