28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі інспектори з паркування штрафували водіїв, що створюють затори на Великій Бердичівській. ВІДЕО

У Житомирі інспектори з паркування штрафували водіїв, що створюють затори на Великій Бердичівській. ВІДЕО

  • 7 грудня, 2021 13:49
У Житомирі інспектори з паркування зранку проводитимуть рейди поблизу шкіл, дитячих садочків та поліклінік, де через неправильно припарковані автівки ускладнюється рух транспорту. 7 грудня більше десяти порушень правил паркування за 15 хвилин виявили інспектори муніципальної інспекції у ході відпрацювання ділянки поблизу школи №33.

Щоранку протягом півгодини припарковані біля школи автівки повністю перекривають праву смугу руху на завантаженій Великій Бердичівській, передає "Суспільне".
 

"Якщо водій перебуває на місці – ми роз'яснюємо йому суть порушення і даємо буклет, після чого просимо перепаркуватися у дозволеному місці, – каже Олександр Гончарук, спеціаліст муніципальної інспекції Житомира. – Якщо ж водія немає, то таке порушення фіксується".


З 7:30 ранку до 8 години вся права смуга поблизу 33-ї школи зайнята припаркованими автівками, на яких дітей привозять до школи. Водії таку зупинку пояснюють відсутністю парковок поблизу, а також тим, що зупиняються на кілька хвилин – відвести дитину до школи.
 

"Ось поруч – школа, припаркуватися тут немає де, там ведуться роботи, а там діти ходять – багато є питань, не лише щодо паркування, – каже житомирянка Ірина. – Я штраф заплачу, без проблем, але є ще багато інших питань".


Деякі водії припаркованих автівок зі штрафом не погоджуються, кажуть, що зупинилися на кілька хвилин, тож за цей час, за їхніми словами, перешкоди для руху іншого транспорту не створюються.
 

"Батькам, які приїздять на автівках, зупинитися на вулиці Велика Бердичівська просто немає де, – каже ще одна житомирянка Ірина. – Якщо тут вранці на п'ять хвилин, а то й менше зупинився автомобіль, то до 8:10 ранку тут вже нікого немає і ніяких заторів теж".


З червня 2021 року – початку роботи інспекції, інспектори склали понад десять тисяч повідомлень про порушення правил паркування. 
 

"З винесених нашими інспекторами десяти тисяч протоколів у суді скасували лише одне, – каже Віктор Клименко, начальник муніципальної інспекції Житомира. – Рішення винесли на користь громадянина тому, що інспектор неправильно зафіксував порушення. З десяти тисяч був лише один такий випадок".

 
Поділитись

Новини по темі: