19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У 2022 році в Житомирі розпочнуть реконструкцію Водонапірної вежі та вулиці Лятошинського – Сухомлин

У 2022 році в Житомирі розпочнуть реконструкцію Водонапірної вежі та вулиці Лятошинського – Сухомлин

  • 30 листопада, 2021 9:57
У наступному році при підтримці німецької урядової організації GIZ влада Житомира планує розпочати реконструкцію Водонапірної вежі та вулиці Лятошинського.

Про це 29 листопада заявив міський голова Сергій Сухомлин на зустрічі з директором проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні II» Еріком Швайкгардтом.
 

«Реконструкція Водонапірної вежі! В наступному році передбачаємо реалізацію цього проекту (зовнішнє оздоблення та освітлення, необхідні внутрішні ремонти). Проект цікавий та важливий. Переконався в цьому ще дужче, коли, відвідуючи Маріуполь, оглянув їхню оновлену вежу. Також, наступного року плануємо спільно реалізувати проект реконструкції вулиці Лятошинського! Це про розширення пішохідного ареалу в центрі міста», - зазначив Сухомлин.

 

Водонапірна вежа


Пам'ятка архітектури та один з символів Житомира. Вежа побудована в 1898 році.

Розмови про проведення реконструкції або ж реставрації вежі точаться багато років. Проєкт громадського простору у водонапірній вежі виносився на загальноміське голосування. Влада міста вже двічі шукала підрядника, який мав провести реставрацію вежі.

У вежі регулярно проводять безкоштовні екскурсії.

На сайті проєкту «Інтегрований розвиток міста» зазначається, що після завершення ремонтно-реставраційних робіт у Водонапірній башті внутрішні приміщення будівлі облаштують під багатофункціональні простори (конференц-зала, виставкові та музейні простори).

На першому поверсі будівлі планується влаштувати туристично-інформаційний центр. Простори на двох повноцінних поверхах – динамічні та багатофункціональні, можуть приймати тематичні події, ставати невеличкою виставковою залою, або тимчасово приймати музейну колекцію. Простори, що знаходяться між поверхами, планують перетворити, по-перше, на додаткові зони для змінних експозицій, по-друге, розширити посадочні місця для подій, що відбуваються на основних поверхах.


Вулиця Лятошинського


Плани по об'єднанню вулиці Михайлівської та Лятошинського в єдиний пішохідний простір озвучували ще в 2017 році.

Взимку 2021-го в міськраді створили робочу групу і всерйоз зайнялися проєктом реконструкції вулиці.

Більшість опитаних житомирян вважають, що вулиця Лятошинського має стати пішохідною.

Поділитись

Новини по темі: