20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир витратить понад 17 млн євро на термомодернізацію шкіл, садочків та медичних закладів

Житомир витратить понад 17 млн євро на термомодернізацію шкіл, садочків та медичних закладів

  • 29 листопада, 2021 12:41
Житомир отримає від німецького державного банку KfW пільговий кредит і грант - загалом понад 17 млн євро. За ці кошти місто планує термомодернізувати школи, садочки та заклади охорони здоров'я.

29 листопада сесія міської ради затвердила угоду про кредит та грант між Кабінетом Міністрів України, Житомирською міською радою, Запорізькою міською радою та KfW.

Проєктом передбачено комплексну термореновацію 40 будівель закладів освіти. Вартість зазначеного проєкту 17,7 млн євро. З них 12,75 млн євро - кошти кредиту, 2,05 млн євро - грант спеціального фонду KfW, 2,9 млн євро - кошти місцевого бюджету.
 

"Підхід комплексний: термоізоляція стін, даху та підвалу; заміна вікон та дверей; встановлення індивідуальних теплових пунктів. Усі роботи, від підготовки до здачі в експлуатацію, триватимуть із 2022 по 2025 роки", - повідомив міський голова Сергій Сухомлин.


Прогнозується, що після проведення термореновації споживання теплової енергії скоротиться на 60%. Економія очікується на рівні 30-ти мільйонів гривень на рік.

Разом з кредитом наше місто отримає і грант близько 3 млн євро. Цю додаткову фінансову підтримку спрямують на комплексну термореновацію будівель закладів охорони здоров'я.
 

"Перелік об'єктів, які включені в інвестиційну програму, сформований. Однак його ще вивчить спеціально створена робоча група та визначить пріоритетність. Основні критерії відбору - це кількість дітей, що відвідують освітній заклад, споживання теплової енергії за останні роки", - повідомили в міськраді.


Мер Житомира опублікував орієнтовний перелік закладів освіти, які підлягатимуть термомодернізації.

Поділитись

Новини по темі: