23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі планують побудувати «Ольжич Space»: оголошено тендер на 6,7 млн грн

У Житомирі планують побудувати «Ольжич Space»: оголошено тендер на 6,7 млн грн

  • 25 листопада, 2021 10:52
У Житомирі на місці, де понад строків тому стояв будинок, у якому народився Олег Ольжич, може з'явитися культурний простір. 

17 листопада управління капітального будівництва міської ради оголосило тендер на реконструкцію території з встановленням архітектурних форм на вулиці Ольжича, 14. Вказана вартість - 6 млн 700 тис. грн, повідомляє Житомир інфо.

Сьогодні на цій ділянці пустир, а у планах побудувати майданчик для культурних зустрічей та обговорень, також облаштувати експозицію, присвячену політичному діячеві.

Ескізи майбутнього простору показала директорка музею космонавтики ім. С. П. Корольова Ірина Дячук, яка була ініціаторів створення «Ольжич Space». Однак обговорення щодо його вигляду досі тривають.



«Це скоріш всього буде комплекс з трьох павільйонів, з яких ми можемо зробити певну композицію. В одній з цих форм, я пропоную, ми ще це все будемо обговорювати, але пропоную зробити культурно-мистецьку студію для зустрічей», - розповідає директорка музею космонавтики ім. С. Корольова Ірина Дячук.

В іншому павільйоні можуть облаштувати експозицію про життя та творчу діяльність Олега Ольжича.

У тендері йдеться про те, що за 6,7 млн грн планують провести каналізацію та електромережі, звести сам павільйон, встановити сигналізацію та протипожежну систему. Також на території з’явиться вуличне освітлення, лавки, урни та велопарковка, а навколо павільйону висадять дерева й кущі.

Якщо тендер пройде успішно, то роботи можуть почати вже у грудні цього року і завершити до вересня 2022 року.

В управлінні капітального будівництва міської ради сподіваються, що кошти на проєкт виділять з обласного бюджету.





Фото: Житомир інфо
Поділитись

Новини по темі: