19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирські держеєстратори створили корупційну схему: «заробляли» сотні тисяч щомісяця

Житомирські держеєстратори створили корупційну схему: «заробляли» сотні тисяч щомісяця

  • 18 листопада, 2021 14:33
Служба безпеки України викрила та ліквідувала корупційну схему, яку на Житомирщині запровадили двоє державних реєстраторів відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. 

За інформацією пресцентру СБ України в Житомирській області, за винагороду ділки пропонували своїм клієнтам «скоротити» процес реєстрації із десяти до одного-двох днів. 
 

«Таксу встановлювали індивідуально, залежно від послуги та заможності клієнтів. За даними слідства, серед користувачів їхніх послуг були як фізичні, так і юридичні особи. А щомісячний прибуток сягав півмільйона гривень», - інформує СБУ.


Оперативники спецслужби затримали зловмисників у Житомирі «на гарячому» під час одержання чергової неправомірної вигоди. 13,6 тис. гривень сплатив місцевий підприємець ділкам за пришвидшену реєстрацію кінцевого бенефіціарного власника підприємства.

«У межах кримінального провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру», - додали в Службі безпеки України.



Фото: СБУ
Поділитись

Новини по темі: