27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Збірна України обіграла боснійців і пробилася до плей-оф відбору на ЧС-2022

Збірна України обіграла боснійців і пробилася до плей-оф відбору на ЧС-2022

  • 17 листопада, 2021 8:19
Збірна України з футболу з рахунком 2:0 у напруженому матчі обіграла команду Боснії і Герцеговини у гостьовому матчі відбору на Чемпіонат світу 2022 року в Катарі.

У першому таймі рахунок не був відкритий. Українці володіли ініціативою, але небезпечним ударам Руслана Малиновського, Олександра Зінченка та Андрія Ярмоленка трохи не вистачило точності. Також момент був у Романа Яремчука, але його удар з досить близької відстані  влучив у голкіпера. 

У боснійців по ходу тайму був один непоганий шанс, але Георгію Бущану не довелося відбивати удар, оскільки м'яч пройшов повз ворота.

А наприкінці тайму Україна ледь не пропустила - Бущан перевів м'яч у штангу після удару головою, після чого Ілля Забарний встиг підставити ногу і не дозволити супернику зіграти на добиванні.

На 58-й хвилині збірній України вдалося вийти вперед - Віктор Циганков накрутив суперника і прострілив, Ярмоленку замкнути не вдалося, але тут як тут опинився Зінченко, який з близької відстані переправив м'яч у ворота.
 
У середині тайму Україна знайшла шанс у контратаці. Артем Довбик вийшов один на один після пасу Миколи Шапаренка і переграв воротаря.

Трохи пізніше Довбик міг оформити дубль, але влучив у захисника, який стояв на лінії воріт.

Боснія і Герцеговина - Україна - 0:2


 

Плей-оф


Ця перемога, а також результат матчу Фінляндії та Франції, дозволили Україні з другого місця вийти з групи й отримати право поборотись за путівку на Чемпіонат світу в стикових матчах плей-оф.

У раунді плей-оф 12 команд будуть поділені на три групи, у кожній з яких сформуються по дві пари. Переможці півфіналів зіграють у фіналах, переможці яких отримають путівки на ЧС-2022.

Серед потенційних суперників України - Італія, Португалія, Швеція, Вельс і Шотландія. Росію на цьому етапі розведуть з Україною.

Жеребкування стадії плей-оф відбудеться 26 листопада, а матчі пройдуть у березні 2022 року.

Поділитись

Новини по темі: