26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Власника Facebook викликають до суду, бо меру Овруча на сторінці написали неприємні коментарі

Власника Facebook викликають до суду, бо меру Овруча на сторінці написали неприємні коментарі

  • 16 листопада, 2021 11:54
У Житомирській області понад два роки триває розгляд судової справи про захист честі, гідності та ділової репутації мера одного з міст. У його рамках Коростенський міськрайонний суд регіону ухвалив залучити до участі власника Facebook Марка Цукерберга.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень викладено суть справи, повідомляє Житомир.info.

25 липня 2019 року Овруцький міський голова Іван Коруд звернувся до суду із позовною заявою до засновника Овруцької районної партійної організації ВО "Свобода" Олексія Кравчука. Він попросив визнати недостовірною і такою, що принижує честь і гідність, інформацію, поширену відповідачем у соціальній мережі Fасеbоок. А також зобов'язати відповідача видалити цю інформацію та спростувати її, розмістивши текст рішення суду у справі.

Також Коруд зажадав стягнути з відповідача як відшкодування моральної шкоди одну гривню та сплатити судові витрати.
 

Скріншот з матеріалів суду


За клопотанням позивача ухвалою від 19 жовтня 2021 року Коростенський міськрайонний суд ухвалив залучити до участі у розгляді справи власника Facebook.

"У підготовчому судовому засіданні позивачем заявлено клопотання про залишення позовної вимоги про відшкодування моральної шкоди без розгляду, залучення до участі у справі як відповідача власника сайту Facebook, яким є Facebook Inc. (Фейсбук Інкорпорейтед) резидент Сполучених Штатів Америки, адреса: Willow Park, CA, 94025, US", — сказано в ухвалі.

Підготовче засідання у справі призначено на 12 грудня.

Поділитись

Новини по темі: