29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Міст і три пам'ятники в Житомирі стали об'єктами культурної спадщини

Міст і три пам'ятники в Житомирі стали об'єктами культурної спадщини

  • 10 листопада, 2021 13:35
До переліку об'єктів культурної спадщини внесли пішохідний міст і три пам'ятники в Житомирі. Відповідні розпорядження голови Житомирської ОДА оприлюднені на сайті облдержадміністрації.

«Занести до Переліку об’єктів культурної спадщини щойно виявлений об’єкт культурної спадщини – підвісний пішохідний міст через р. Тетерів, за видом – науки і техніки, типом – споруда (витвір), що розташований: м. Житомир, парк ім. Ю. Гагаріна», – йдеться у розпорядженні голови ОДА №617.

Також до об'єктів культурної спадщини внесли пам'ятник Героям Небесної сотні, Захисникам України та Олегу Ольжичу.


 

«Занести до Переліку об'єктів культурної спадщини щойно виявлений об'єкт культурної спадщини – архітектурно-художня композиція «Герої не вмирають», за видом – історії, типом – споруда (витвір), що розташований: м. Житомир, фасад будівлі за адресою майдан імені С.П. Корольова, 3/14», – йдеться у розпорядженні №616.

«Занести до Переліку об'єктів культурної спадщини щойно виявлений об'єкт культурної спадщини – пам'ятний знак «Захисникам України у війні з російським агресором», за видом – історії та монументального мистецтва, що розташований: м. Житомир, сквер – вул. Перемоги, 2», – йдеться у розпорядженні №618.

«Занести до Переліку об’єктів культурної спадщини щойно виявлений об’єкт культурної спадщини – пам'ятник Олегу Ольжичу за видом – монументальне мистецтво, типом – споруда (витвір), що розташований: м. Житомир, сквер на розі вул. Перемоги і вул. Ольжича», – йдеться у розпорядженні №615.






Поділитись

Новини по темі: