28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі завдяки чат-боту поліція знаходить закладки з наркотиками. ФОТО

У Житомирі завдяки чат-боту поліція знаходить закладки з наркотиками. ФОТО

  • 10 листопада, 2021 9:10
Патрульна поліція запустила чат-бот DrugHunters у месенджері Telegram, за допомогою якого українці зможуть анонімно повідомляти про "закладки" чи наркокур’єрів.

"DrugHunters (Мисливці за наркотиками) https://t.me/drughunters_ukraine_bot  — офіційний чат-бот від патрульної поліції у месенджері Telegram. З його допомогою можна анонімно та в декілька кліків повідомити патрульних про виявлення як наркотичних речовин, так і самих закладників. Скористатись чат-ботом можуть усі громадяни у тих містах, де працює патрульна поліція", — інформує патрульна поліція.

Щоб залишити заявку про можливе місце закладки чи закладника, достатньо відкрити чат-бот в своєму Telegram і розпочати діалог.



Після старту розмови потрібно вказати такі деталі: населений пункт, адресу, за якою побачили потенційного зловмисника, опис місця, де на думку заявника може бути закладка (труби, клумба, лавочка тощо).

Для того, щоб правоохоронці швидше виявили закладку, пропонують надіслати геолокацію й додати фото/відеоматеріали.

Після отримання повідомлення про знахідку або ймовірного закладника, патрульні виїжджатимуть на місце і перевірятимуть інформацію.

За правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин є відповідальність, яка у залежності від обсягів збуту може бути як адміністративна, так і кримінальна.

У поліції додали, що вже є перші результати роботи чат-боту. У Житомирі очевидець повідомив, що підозрілий чоловік залишив закладки біля входу у під'їзд будинку. Опрацьовуючи звернення, патрульні виявили 2 паперових згортки.


 

Фото: патрульна поліція
Поділитись

Новини по темі: