28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Нові урядові призначення: хто і замість кого прийшов у Кабмін

  • 5 листопада, 2021 9:45
Верховна Рада проголосувала за призначення одразу чотирьох міністрів - оборони, з реінтеграції тимчасово окупованих територій, економіки та з питань стратегічних галузей. Напередодні депутати звільнили попередніх міністрів. Перед цим усі вони написали заяву про відставку за власним бажанням.

Як повідомляє BBC News Україна, один зі звільнених міністрів Олексій Резніков вже повернувся в уряд на посаду міністра оборони.
 

Фото: УНІАН

Олексій Резніков став третім керівником оборонного відомства за президентства Володимира Зеленського. Окрім строкової служби у повітряно-десантних військах він ніколи не був пов'язаний з армією чи силовими структурами.

Значна частина його кар'єри до роботи в Кабміні - це адвокатська діяльність. Він народився у Львові і закінчив Львівський національний університет ім.Франка за спеціальністю "правознавство".

За часів адвокатської діяльності вів кілька гучних справ - третій тур президентських виборів у 2004 і захист Віктора Ющенка, захист Віктора Пінчука та Ріната Ахметова у справі приватизації "Криворіжсталі".

Багато років працював у київській владі з Віталієм Кличком.

На його колишню посаду - віцепрем'єра - міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій - прийшла депутатка від "Слуги народу" Ірина Верещук. Вона, як і її попередник на цій посаді, зі Львівщини.
 

Фото: УНІАН

Народжена у Раві-Руській, у 2010-2015 Ірина Верещук була мером цього міста.

Має дуже різнобічну освіту - від спеціальності "міжнародна інформація" Військового інституту при Львівській політехніці, правничого факультету Львівського університету імені Івана Франка до Львівського регіонального інституту державного управління, а також захистила дипломну роботу в Центрі Східноєвропейських студій Варшавського університету.

У 2020 Ірина Верещук балотувалася у мери Києва, але посіла лише п'яте місце, набравши трохи більше 5% голосів.

На посаду міністра стратегічної промисловості замість Олега Уруського призначили голову митної служби Павла Рябікіна.

Фото: УНІАН

Як і новий міністр оборони, він має правничу освіту і є юристом-міжнародником з дипломом та аспірантурою Київського університету імені Тараса Шевченка, а стажування проходив в університетах Ляйпцига та Кіля.

У 2005-2006 за часів президента Ющенка Павло Рябікін вже працював в уряді Юрія Єханурова на посаді заступника міністра транспорту та зв'язку. Потім був послом в Данії.

Він також встиг попрацювати і в КМДА з Віталієм Кличком - у 2014-2015 роках. А перед цим був членом парламенту від фракції Кличка "УДАР".

Далі був гендиректором аеропорту "Бориспіль", а на посаду голови Митної служби його призначили менше року тому - у листопаді 2020.

Показово, що за місяць до призначення на митницю він балотувався у Київраду від партії мера Віталія Кличка "УДАР".

На посаду міністра економіки та цілого першого віцепрем'єр-міністра фракція "Слуга народу" запропонувала заступницю голови Офісу президента Юлію Свириденко. Вона замінила Олексія Любченка, у якого у день звільнення були обшуки у справі щодо зловживання податками.

Фото: УНІАН

Зараз вона прийшла в уряд з офісу президента, але у 2019-2020 вже працювала в Кабміні на посаді заступниці міністра економіки - і в уряді Олексія Гончарука, і в уряді Дениса Шмигаля.

Народжена у Чернігові Юлія Свириденко у 2018 виконувала обов'язки голови Чернігівської ОДА.

Освіту нова міністерка економіки здобула у Київському торгово-економічному університеті.

Таким чином, жінок в уряді Дениса Шмигаля суттєво побільшало і тепер їх буде п'ятеро.

Раніше в уряді Шмигаля із 18 членів кабінету міністрів було три жінки - віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, міністр соціальної політики Марина Лазебна та міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

У кріслі звільненого міністра екології Романа Абрамовського як виконуючий обов'язки поки що працюватиме його перший заступник Руслан Стрілець.

Він має дипломи про вищу освіту за чотирма спеціальностями: "Міжнародна економіка", "Правознавство", "Екологія та охорона навколишнього середовища" та "Публічне управління та адміністрування".
Поділитись

Новини по темі: