28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Олімпійський чемпіон Жан Беленюк відвідав Житомир. ФОТО

Олімпійський чемпіон Жан Беленюк відвідав Житомир. ФОТО

  • 27 жовтня, 2021 14:43
Візит відбувся на запрошення народного депутата, голови Житомирської обласної організації партії «Слуга Народу» Арсенія Пушкаренка. Народні обранці разом із головою облради Володимиром Федоренком відвідали обласний дитячий чемпіонат із греко-римської боротьби та оглянули приміщення спортшколи «Авангард», реконструйоване в межах програми «Велике будівництво».

Жан Беленюк відзначив, що приїхав підтримати юних спортсменів – учасників обласних змагань. Адже він, як ніхто інший, розуміє, наскільки це для них важливо.

«Пам’ятаю себе 9-річним. Саме в цьому віці я почав займатися греко-римською боротьбою, їздив на подібні турніри. Розумію, наскільки це серйозний етап для становлення вас як майбутніх борців, які будуть прославляти нашу державу на міжнародному рівні», – поділився Жан Беленюк спогадами під час церемонії відкриття спортивного турніру.




Юні спортсмени кажуть – щасливі від того, що вдалося познайомитися з таким видатним спортсменом. Діти мали змогу поспілкуватися з чемпіоном, попросити у нього професійні поради, поділитися власними досягненнями. Зізнаються, що така зустріч надихає та мотивує.

«Це дуже класний борець, і я з дитинства дивився за його кар’єрою. Він мені дуже подобається. Хотілося б взяти призове місце. Якщо б не він, не сильно хотілося б тут боротися», – каже учасник змагань Ілля.

Голова Житомирської облради Володимир Федоренко наголошує, що приїзд Жана Беленюка у Житомир – значна подія для жителів не лише міста, а й усієї області. «Для цих маленьких спортсменів приїзд олімпійського чемпіона запам’ятається не все життя. Вони будуть на нього рівнятися. Вони будуть мріяти, щоб досягти найвищу нагороду у спортивній кар’єрі — олімпійську медаль», – говорить Володимир Федоренко.

Народний депутат України Жан Беленюк зазначив, що за останні два роки держава значно більше уваги приділяє спортивній сфері.

«Цього року у нас був рекордний бюджет – понад 7,5 мільярдів гривень на розвиток спорту. На наступний рік у Держбюджеті закладено (і я сподіваюся, що буде підтримано) таку ж суму. Для того, щоб на належному рівні були всі програми: підготовка наших олімпійців до зимової Олімпіади, підтримка спортсменів, тренувальні збори, розбудова спортивної інфраструктури», – підкреслює він.



Розвиток спортивної інфраструктури – один із пріоритетів команди партії «Слуга Народу». Наприклад реконструкція спортивної школи «Авангард» у Житомирі, яку оглянули народні обранці, здійснена у межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». А всього в Житомирській області за минулі два роки було побудовано або реконструйовано 5 масштабних спортивних об’єктів. Триває реконструкція ще 4 об’єктів. Зокрема, в процесі реконструкції 2 басейни: ДЮСШ «Авангард» (Житомир) і плавальний басейн (Бердичів). Практично «з нуля» будуються 2 стадіони: «Колос» в Олевську та «Юність» в Овручі.

«За останні два роки бюджетне фінансування спортивної сфери збільшилося фактично вдвічі. І це велика заслуга, зокрема і Жана. Адже він – перший заступник профільного комітету та активно лобіює потреби спортивної сфери. Своїм прикладом показує і владі, і всім українцям, що спортом потрібно займатися», – підкреслив Арсеній Пушкаренко.

У межах програми «Велике будівництво» по всій країні реконструюють існуючі та будують нові спортивні об’єкти.

«Мова йде про стадіони, басейни, спортивні комплекси, як-от «Авангард» у Житомирі чи «Динамо» в Радомишлі. За минулий рік в Україні було здано в експлуатацію понад 100 подібних об’єктів», – підкреслив народний депутат, фракція «Слуга Народу», Арсеній Пушкаренко.

Пресслужба партії «Слуга Народу»

 




















Теги:
Поділитись

Новини по темі: