23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі викрито міжрегіональну злочинну групу: заволоділи майном на суму понад 100 млн грн

У Житомирі викрито міжрегіональну злочинну групу: заволоділи майном на суму понад 100 млн грн

  • 26 жовтня, 2021 16:26
У Житомирі викрито міжрегіональну організовану групу, яка в 2017 році привласнила майно підприємства та банку на загальну суму понад 100 млн грн. Про "Журналу Житомира" повідомили в пресслужбі Житомирської обласної прокуратури.
 

"Досудовим розслідуванням установлено, житель Харкова у травні 2017 року, з метою заволодіння майном приватного товариства, що в Житомирській області, сформував та очоливзлочинне угрупування, до якого залучив ще двох осіб – арбітражного керуючого та державного реєстратора однієї із сільських рад Малинського району. Свої злочинні наміри реалізовували шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів, несанкціонованих дій, пов’язаних із зміною інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі та подальшої легалізації зазначеного майна", – повідомили в прокуратурі.


Унаслідок злочинних дій підозрюваними привласнено з подальшою легалізацією майно фабрики загальною вартістю 8,3 млн грн, заподіявши товариству шкоди на зазначену суму.

Крім цього, організатора угрупування підозрюють у протиправному заволодіння протягом червня 2017 року майном однієї з банківських установ загальною вартістю понад 93 млн грн.

"Організатору та двом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у службовому підробленні, підробці документів, несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованих реєстрів та несанкціонованій зміні інформації у цих реєстрах, незаконному заволодінні нерухомим майном та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом (ч. 2 ст. 366, 3 ст. 358, ч. 2 ст. 361, ч. 3 ст. 362,  ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 209 КК України)", - додали в прокуратурі.

Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.
Поділитись

Новини по темі: