28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Від 17 000 до 34 000 гривень: штрафи за відсутність ковід-документів платитимуть пасажири

Від 17 000 до 34 000 гривень: штрафи за відсутність ковід-документів платитимуть пасажири

  • 26 жовтня, 2021 11:19
Відповідальність за наявність документу про щеплення або негативного тесту на COVID-19 під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами покладається на пасажирів. Нові обмеження не стосуються легкових автівок.

Відповідні зміни до Постанови №1236 внесли під час засідання Кабінету Міністрів 

Зміни передбачають, що під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами відповідальність за наявність таких документів покладається на пасажирів.

Стосуються правили як і регулярних та нерегулярних перевезень у міжобласному та міжнародному сполученнях.

Не поширюється ця норма на перевезення легковими автомобілями, якщо кількість пасажирів там не більше п’яти (без врахування дітей до 14 років). Водночас, дозволяється більша кількість пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї.

Водночас, перевізник зобов’язаний проінформувати пасажирів про те, що у них має бути один із необхідних документів.

Під час перевезень у залізничному та авіатранспорті відповідальність за наявність відповідних документів у пасажирів несе перевізник.

Як і раніше, норма щодо наявності документу про щеплення або негативного результату тестування не поширюються на неповнолітніх.

Відсутність документу про щеплення або негативного тесту у пасажира тягне за собою відповідальність відповідно до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 000 до 34 000 гривень.

21 жовтня в Україні набули чинності нові правила користування пасажирським транспортом. Для міжобласних перевезень потрібен один із нижчевказаних документів:
 
  • документ що підтверджує отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19,
  • негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2,
  • документ про одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка "Дія".
Поділитись

Новини по темі: