29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Сергій Сухомлин відповів антивакцинаторам: Не хочеш вакцинуватися, тоді живи не в соціумі

Сергій Сухомлин відповів антивакцинаторам: Не хочеш вакцинуватися, тоді живи не в соціумі

  • 21 жовтня, 2021 16:29
Міський голова Житомира Сергій Сухомлин звернувся до антивакцинаторів, нагадавши про права інших людей, та пригадав ситуацію з примусовою вакцинацією від кору.

Про це Сухомлин говорив 21 жовтня в прямому ефірі на сайті Житомир.info.
 

«Я розумію, що багато людей зараз говорять про свої права, конституційні права. Ми вже це проходили кілька років тому, коли була епідемія кору, і ми тоді вольовим рішенням, отримуючи незадоволення людей і різні акції, змусили провакцинувати дітей і в нас не було епідемії кору, яка могла б бути, і це дійсно була б біда. Після цього на нас подали в суд, ми виграли першу інстанцію, другу і отримали рішення Верховного суду України, який підтвердив, що ми були праві, бо є закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб», в якому є чіткі норми коли влада може застосовувати обмеження. Ще раз хочу сказати, що права людини – це святе, але права кожної людини закінчуються рівно там, де починаються права іншої людини. І права іншої людини на роботу, на медичне обслуговування, на здоров’я не мають бути порушені іншою людиною. Якщо одні проходять вакцинацію, роблять собі щеплення і забезпечують себе і своїх рідних якоюсь надією на безпечне проходження цієї епідемії, то частина людей просто чекає, коли ці люди зроблять йому колективний імунітет і за рахунок цих людей він буде добре жити. Так не буде», - сказав Сергій Сухомлин.


Мер зауважив, що противники вакцинації позбавляють себе життя в соціумі.
 

«Ти не в соціумі, тоді не користуйся комунальним транспортом чи приватним (громадським) транспортом, тоді не можеш зайти в якесь кафе чи магазин, тут вже будуть обмеження. Є бізнес по доставці продуктів з магазинів, люди, які не мають сертифікатів (про вакцинацію), можуть зателефонувати і замовити собі додому. Якщо ти не хочеш вакцинуватися, тоді живи не в соціумі», - наголосив мер Житомира.


Варто додати, що за минулу добу в області 6710 осіб зробили щеплення. Це рекордна цифра від початку вакцинації. Інформація про роботу центрів вакцинації - за посиланням.
Поділитись

Новини по темі: