25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Половину всіх ліжок в Житомирській міській лікарні №1 віддали ковід-хворим. ВІДЕО

Половину всіх ліжок в Житомирській міській лікарні №1 віддали ковід-хворим. ВІДЕО

  • 21 жовтня, 2021 13:56
У Житомирській першій міській лікарні хворими на коронавірусну інфекцію зайнято більше 80% ліжок. Нині на лікуванні там перебуває 186 осіб з діагнозом COVID-19. 

Під лікування хворих на коронавірусну інфекцію перепрофілювали шість відділень, проте реанімації у деяких з них завантажені на 100%, інформує "Суспільне".

Інфекціоністами вимушено стали лікарі інших спеціальностей. Неврологиня Тетяна Дубова наразі працює у реанімації колишнього інсультного відділення.
 

"В реанімації нині взагалі немає вільних місць, – каже Тетяна Дубова. – Наша реанімація розгорнута на 12 ліжок – всі вони зайняті. Іноді половина хворих буває на апаратах ШВЛ, щоб ви розуміли – додому я приходжу не раніше дев'ятої години вечора. І коли приходиш, то можеш просто лежати і не вставати, робити щось абсолютно неможливо".


Протягом дня до першої міської лікарні шпиталізують у середньому більше 40 пацієнтів, хворих на COVID-19. Після перепрофілювання низки відділень у закладі розгорнули 225 ліжок для лікування хворих на корона вірус – це половина загального ліжкового фонду лікарні. 

Медичний директор міської лікарні №1 Андрій Волков зауважив, що завантаженість хворими на COVID-19 у лікарні складає більше 80%.
 

"Нас сьогодні (21 жовтня – ред.) зняли з ургентного чергування і сьогодні ми проводимо виписку та готуємося приймати нових хворих. Кількість хворих дуже зросла за останній час. Зараз дуже велике навантаження і на нашу лікарню, і на другу міську лікарню. Що стосується ліжок, то у нас цей процес динамічний, тобто пацієнти одужують, виписуються. Ми за сьогодні проведемо роботу і знову будемо приймати хворих – 40 – 45 людей покладемо", – розповів медичний директор лікарні.

 
Поділитись

Новини по темі: