29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Викрадали авто в Житомирі: злочинцям загрожує до 12 років в'язниці за серію крадіжок

Викрадали авто в Житомирі: злочинцям загрожує до 12 років в'язниці за серію крадіжок

  • 8 жовтня, 2021 14:23
Восени 2020 року в Житомирі із подвір’я багатоповерхівки вкрали автомобіль Toyota. Правоохоронцям вдалося розшукати та затримати крадіїв лише влітку 2021 року. З'ясувалося, що вони причетні й до інших викрадень престижних автівок, вчинених в інших регіонах.

"Працюючи над розкриттям цього злочину, поліцейські провели масштабну аналітичну роботу: збирали докази, опрацювали документи, відеоматеріали, здійснили низку експертних досліджень. У результаті вдалося вийти на двох жителів м. Умані, які уже вчиняли подібне і навіть один з них розшукувався київськими колегами за чергове діяння", - повідомила пресслужба поліції

В червні 2021 року правоохоронці розшукали викрадачів престижних автомобілів на Черкащині і Одещині. Тоді були проведені одночасні санкціоновані та невідкладні обшуки за місцями проживання підозрюваних та знаходження викраденого транспорту.

"У результаті слідчих дій правоохоронці вилучили красномовні докази протиправної діяльності. Серед них – кілька десятків різних автомобільних номерних знаків, ключі від іномарок, зброя, а також викрадений у Житомирі автомобіль Toyota RAV4", - додали в ГУНП.

7 жовтня детективи Слідчого управління поліції завершили розслідування справи.
 

"Наразі обвинувальний акт, затверджений прокурором Житомирської обласної прокуратури, вручено 45-річному чоловікові. Він обвинувачується у вчиненні кримінальних діянь, передбачених ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ст. 290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) Кримінального кодексу України", - інформує поліція.


Його спільника житомирські поліцейські після затримання у червні передали київським колегам. І нині обвинувачення щодо нього також розглядається судом. За кримінальну діяльність чоловікам може загрожувати до 12 років позбавлення волі.
Поділитись

Новини по темі: