28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Житомиряни тепер можуть відправити документи в ЦНАП через застосунок «Дія»

  • 29 вересня, 2021 9:10
У Житомирі у сфері надання соціальних послуг впроваджено сервіс "Дія.QR". Відтепер паперові копії документів не є обов'язковими для отримання послуг у спеціалістів департаменту соцполітики. 

У житомирян з'явилася можливість електронної подачі документів за допомогою застосунку "Дія", а надсилати їх можна, відсканувавши QR-код. Наліпки з QR-кодами розміщені на столах спеціалістів департаменту.
 

"Щоб відправити копію документа на пошту органів соціального захисту, необхідно за допомогою мобільного застосунку "Дія" відсканувати QR-код, який знаходиться на столі у спеціалістів, а потім на своєму телефоні у "Дії" підтвердити передачу копії документа. Ці QR-коди розроблені індивідуально і містять у собі електронну адресу спеціаліста того підрозділу, куди має надійти документ. Спеціаліст його отримав та роздруковує", - розповідає Вікторія Краснопір, директорка департаменту соціальної політики міської ради.




На сьогодні житомиряни за допомогою QR-коду мають змогу передати 4 документи: ID-паспорт, ідентифікаційний код, довідку ВПО та свідоцтво про народження дитини.

"Це зручно для відвідувачів, яким не потрібно носити папери з ризиком десь забути. А для спеціалістів департаменту нова можливість допомагає оптимізувати та автоматизувати роботу, оскільки не витрачається час на знімання копій з оригіналів", - пояснюють в міськраді.

У департаменті кажуть, що найчастіше QR-кодами користуються люди для отримання послуги "Муніципальна няня", допомоги при народженні та пільг. Менше - для отримування субсидій.
Поділитись

Новини по темі: