29 березня, 2024
Ми в соцмережах

В житомирському тубдиспансері завершують будівництво лабораторії за 1,5 млн євро. ФОТО

  • 14 вересня, 2021 15:23
В передмісті Житомира в Обласному протитуберкульозному диспансері завершується будівництво сучасної бактеріологічної лабораторії. Це пілотний проєкт з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз в Житомирській області. 

Як повідомили в обласній раді, будівництво здійснює міжнародна незалежна гуманітарна медична організація «Лікарі без кордонів» / Medecins Sans Frontieres. 
 

«Це буде лабораторія, якої в Україні більше не має. Три роки назад була укладена угода на будівництво з організацією «Лікарі без кордонів». Вартість будівництва склала близько 1,5 млн євро», - зазначив голова облради Володимир Ширма.


Наразі всі роботи практично завершені.

Також на території протитуберкульозного диспансеру продовжуєтьться реконструкція колишнього дитячого корпусу у майбутнє сучасне дитяче інфекційне відділення.

Довідка: в 2020 році в області зареєстровано 435 випадків вперше діагностованого туберкульозу, в тому числі 10 серед дітей, виявлено 103 випадки хіміорезистентного туберкульозу та 56 випадків туберкульозу в поєднанні з ВІЛ-інфекцією.

549 хворих на туберкульоз пацієнтів отримали лікування протягом минулого року в стаціонарі диспансеру. В амбулаторних умовах без госпіталізації проліковано 175 пацієнтів.



































Фото: обласна рада
Поділитись

Новини по темі: