25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Рада ухвалила закон про легалізацію криптовалюти

  • 8 вересня, 2021 14:48
Верховна Рада 8 вересня ухвалила законопроєкт № 3637 про віртуальні активи, який дозволить легалізувати ринок криптовалют в Україні. 

Відповідний законопроєкт підтримали 276 народних депутатів, інформує пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Цей закон є базовим та визначає правовий статус віртуальних активів, чим надає юридичний захист користувачам та учасникам ринку. Таким чином офіційно працюватимуть іноземні та українські криптобіржі, а банки відкриватимуть рахунки для криптокомпаній.

Крім того, це означає, що українці зможуть задекларувати свої доходи у віртуальних активах.

Регулятором ринку буде Мінцифра, крім окремих випадків, де вступає НБУ чи Нацкомісія з цінних паперів. Відомство сприятиме адаптації законодавства України про обіг віртуальних активів до міжнародних стандартів та захищатиме права учасників ринку. 
 

"Вже незабаром іноземні та українські постачальники послуг, пов’язані з оборотом віртуальних активів, зокрема, криптобіржі, зможуть офіційно працювати в нашій юрисдикції", – коментує віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 


Закон набирає чинності з дня, коли набере чинності ЗУ про відповідні зміни до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування операцій із віртуальними активами, але не раніше дня опублікування цього Закону.
Поділитись

Новини по темі: