25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Суд оштрафував на 17 тисяч хлопця, який обсипав борошном колишнього житомирського депутата

Суд оштрафував на 17 тисяч хлопця, який обсипав борошном колишнього житомирського депутата

  • 8 вересня, 2021 9:02
Богунський райсуд Житомира виніс вирок громадянину, який у вересні 2020 року обсипав борошном тоді ще депутата міської ради Володимира Тичину.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 2 вересня.

18 вересня 2020 року на вулиці Покровській проходив публічний захід щодо благоустрою «Європейського скверу». Серед учасників був чинний депутат міської ради Володимир Тичина, який брав участь у чергових парламентських виборах як кандидат від «Опозиційної платформи — За життя».

Підійшов незнайомець і висипав Тичині в обличчя борошно. Крім того, хтось також плеснув на депутата зеленкою.

Після інциденту потерпілий описав подію у Фейсбуці.

У судовому засіданні обвинувачений показав, що є громадським активістом, неодноразово спілкувався з жителями мікрорайону «Крошня», які скаржилися на Тичину, який, крім обіцянок перед виборами, нічого не робить для своїх виборців. Активіст вирішив висипати борошно політику в обличчя, висловивши у такій спосіб протест щодо того, що той нічого не робить, а лише піариться за рахунок чесних людей. Висипавши борошно він пішов, та його наздогнали, забризкали очі рідиною, повалили на землю та двічі вдарили по голові, а потім занесли на лавку, де чекали поліцію. Тепер хлопець розуміє свою неправильну поведінку, але на той час вважав, що таким вчинком зможе показати депутату, що виборці йому не вірять і не поважають його.

У суді була допитана як свідок жінка, якій в той день подзвонив Тичина і розповів, що його обсипали борошном та облили зеленкою. Вона одразу прибула на місце події, де побачила обвинуваченого, якого тримали дві бабусі. Потерпілий був облитий зеленкою, а чи було борошно на ньому свідок не пам’ятає.

Прокуратура звинувачувала хлопця у хуліганських діях групою осіб — спільно із невстановленою особою, матеріали щодо якої виділено в окреме провадження. Обвинувачений із цим не погоджувався, наполягаючи, що діяв один. Хто облив Тичину зеленкою, він не знає і цього він навіть не бачив.

Під час досудового розслідування в обвинуваченого вилучили одяг, на якому не було плям зеленки, що, на думку суду, спростовує версію обвинувачення про те, що цей чоловік одночасно з невстановленою особою вчинили хуліганські дії, а саме обсипали борошном та облили зеленкою, оскільки краплі зеленки, зважаючи на широке коло її знаходження на бруківці, потрапила б на одежу.

Тому суд вирішив, що скоєння злочину групою осіб не доведено. За хуліганство хлопця оштрафували на 17 тисяч гривень.
Поділитись

Новини по темі: