18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На території Житомирської області 5 літаків розкидають вакцину від сказу

  • 7 вересня, 2021 17:48
На території Житомирської області із літаків почали розкидати приманки із вакциною для м'ясоїдних тварин. Так проводять цьогорічну імунізацію проти сказу. Про це "Журналу Житомира" повідомили в ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області.

Територія обробки становить 25,4 тис. кв. км. Препарат не викидатимуть на території населених пунктів і водойм.

Розповсюдження вакцини відбувається за допомогою п'яти літаків АН-2 оснащеними спеціальними системами GPS. В цілому у ході кампанії з імунізації диких тварин від сказу буде розповсюджено 637 тисяч доз вакцини.
 

"Приманка з вакциною є цілком безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром 3 см на 5 см із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Для імунізації використовується високоімунна антирабічна вакцина Орісвак, виробник ТОВ "Укрветпромпостач" (м. Бровари)", – інформує Держпродспоживслужба.




Мешканців Житомирщини закликають з порозумінням відноситись до даного заходу та при виявленні приманок – не брати їх руками, не переносити та не руйнувати.

Довідка. Сказ – особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людини, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами і абсолютною смертністю. Відповідно до оцінки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), сказ входить у п’ятірку найбільш небезпечних зооантропонозів, що завдають величезні соціально-економічні збитки.
Поділитись

Новини по темі: